ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πέθανε στα 81 του ο σκηνοθέτης του"Bullitt", Πίτερ Γέιτς

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Γέιτς που είχε γίνει γνωστός με την αστυνομική ταινία "Μπούλιτ", με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μακουίν, το 1968.

Ο Γέιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία "Τα κανόνια του Ναβαρόνε". Τη δεκαετία του 1960 εργάστηκε για την τηλεόραση και αργότερα επέστρεψε στον κινηματογράφο.

Είχε προταθεί για τέσσερα Όσκαρ, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, για τις ταινίες "Ο Αμπιγιέρ" και "Breaking Away". Σύμφωνα με τον ατζέντη του, η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

http://taneatouoropou.blogspot.com

Όταν έσπαγαν πιάτα στην αρχαία ταβέρνα

Όταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο»,μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή.

Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους. Κρασί, φαγητό, ενίοτε και τυχερά παιχνίδια- έτσι εξηγείται και η κακή φήμη τους- ήταν οι παροχές αυτών των χώρων. Και επειδή ο....

Αθάνατη ελληνική τηλεόραση!!

Απολαύστε μερικά από τα πιο παρακμιακά και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα της αθάνατης ελληνικής τηλεόρασης, σ’ ένα βιντεάκι του Why Oh Why TV!

Πόνεσε και ξύπνησε την ώρα της ... νεκροψίας!

Όπως λέει η γνωστή παροιμία, «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος»!

Ο 33χρονος Carlos Camejo από την Βενεζουέλα μπήκε ζωντανός και θα έβγαινε νεκρός. «Η γυναίκα μου κλήθηκε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα μου, και τελικά με βρήκε να περπατάω στο διάδρομο».

Αυτά ήταν τα λόγια του άντρα που έζησε μία μοναδική αλλά αρκετά ασυνήθιστα τραυματική εμπειρία.Ο άντρας ήταν τραυματίας σε τροχαίο, στο οποίο για ώρα είχε μείνει αναίσθητος, και αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νεκροτομείο!

Έτσι, λοιπόν, οι ιατροδικαστές άρχισαν την νεκροψία, και όταν πήγαν να κάνουν τομή στο πρόσωπό του αυτός άρχισε να αιμορραγεί. Και επειδή ο άνθρωπος ήταν μόνο αναίσθητος και όχι νεκρός, πόνεσε και ξύπνησε!

«Ήμουν αναίσθητος, αλλά συνήλθα εξαιτίας του αφόρητου πόνου», είπε ο άντρας τρομοκρατημένος!! Η ειρωνεία είναι πως γλίτωσε από θαύμα στο τροχαίο και θα τον σκότωναν οι ιατροδικαστές!

Οι «μικρούλες» σε γερνάνε πριν την ώρα σου

Όποιος μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας κυκλοφορεί με «μικρούλες», αυτόματα μοιάζει γηραιότερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα γερμανικού πανεπιστημίου. 9/1

Μέγας πόθος κάθε μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα, οι «μικρούλες» μπορεί να ανεβάζουν τη λίμπιντο αλλά μαζί με αυτήν, ανεβάζουν και τα «χρόνια» του αρσενικού που τυχαίνει να βρίσκεται δίπλα τους, ως σύντροφος ή απλώς φίλος. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διενεργήθηκε πρόσφατα από ομάδα ψυχολόγων στο γερμανικό πανεπιστήμιο της Γιένα.

Εμμέσως πλην σαφώς, η εν λόγω μελέτη ήρθε να μας πληροφορήσει πως όποιος κύριος κυκλοφορεί με αρκετά νεαρότερες από αυτόν γυναίκες, αυτόματα φαίνεται γηραιότερος στα μάτια τρίτων.

Χαρακτηριστικά, μέσα από σειρά πειραμάτων, στο πλαίσιο των οποίων ζητήθηκε από εθελοντές να υπολογίσουν την ηλικία ατόμων τα οποία έβλεπαν σε φωτογραφίες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν βρίσκεται κανείς περιτριγυρισμένος από νεολαίους, αυτός δεν «ξανανιώνει» αλλά αντιθέτως, μοιάζει μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αντιστρόφως μάλιστα, ο νεαροί είναι εκείνοι που φαντάζουν ακόμη νεαρότεροι όντας στο πλευρό κάποιου γηραιότερου.

Κακά τα μαντάτα για τον ιδρυτή του περιοδικού Playboy, Χιού Χέφνερ, ο οποίος πρόσφατα αρραβωνιάστηκε ένα «κουνελάκι» 60 χρόνια νεώτερό του.

Η φώτο της ημέρας!!

Χωρίς λόγια!!!
 KOUVENTANAGINETAI-NIKOLOS.BLOGSPOT.COM

Οδηγίες χρήσης για πολλά γέλια

Μα καλά, σοβαρολογούν;
Εχετε προσέξει ποτέ τις οδηγίες χρήσης σε προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουμε; Αν όχι, κακώς. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που βγάζουν πολύ γέλιο.

Πάμε να δούμε μερικές...
Σε σακουλάκι με γαριδάκια:
«Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός».

Σε πιστολάκι για τα μαλλιά:
«Μην το χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια του ύπνου».

Σε σαπούνι ελληνικής παραγωγής:
«Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι».

Σε κατεψυγμένο φαγητό:
«Πρόταση σερβιρίσματος: Ξεπαγώστε το».

Σε κάλυμμα κεφαλιού για ντους:
«Προσοχή: Χωράει μόνο ένα κεφάλι»

Τα πιο "γαργαλιστικά" ροζ video!!

Το καλλιτεχνικό στερέωμα αποτελεί ένα απέραντο κρεβάτι. Αυτό το ξέρεις. 

Όταν σβήνουν οι κάμερες και τα φωτογραφικά φλας, o κάθε celebrity, ο οποίος έχει φροντίσει να σου παρουσιάσει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή -αν είναι παντρεμένος- ή ότι είναι μονογαμικός -αν είναι εργένης-, υποκύπτει σε διαφόρων ειδών σεξουαλικές περιπτύξεις.

Κι αν το έκανε για την πάρτη του και μόνο δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όταν όμως -για να το κάνει πιο kinky; για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του; γιατί δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να βρίσκεται μια κάμερα εκεί γύρω;- βγαίνουν videos με τις επιδόσεις τους, όλοι σπεύδουν να πουν ότι πρόκειται για κάποιο σωσία και ότι κάποιος προσπαθεί να τους βλάψει.

Άλλοι πάλι (βλ. Pamela Anderson) δεν κάνουν κανένα σχόλιο και συνεχίζουν ακάθεκτοι τη μαζική παραγωγή homemade sex videos. Αυτά ισχύουν κυρίως στο εξωτερικό, γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις στο εσωτερικό, τέτοιου είδους αποκαλύψεις οδηγούν, στην καλύτερη περίπτωση, στον εισαγγελέα.

Δείτε παρακάτω το top 10

Σούπερ τροφές

ΡΟΔΙΑ 
Ο μόνος λόγος που με έκανε παλιότερα να φρενάρω την κατανάλωση ροδιών ήταν η παράλογη τιμή τους. Μιλάμε για την εποχή που όλα τα ρόδια ήταν εισαγόμενα και κυρίως από το Ιράν και την Ινδία.

Τώρα βρίσκει κανείς σχετικά εύκολα ελληνικά ρόδια και στο σύντομο μέλλον θα έκουμε πολύ περισσότερα γιατί έχουν φυτευτεί πολλές ροδιές σε μέρη όπως η Δράμα,το Κιλκίς,τα Φάρσαλα, η Πέλλα κλπ.

Τα ρόδια είναι βόμβες αντιοξειδωτικών όπως και τα berries και στην πράξη ανήκουν σ'αυτά! Όταν τρώει κανείς τέτοιες τροφές είναι σαν να ντοπάρει τον οργανισμό του,σαν να ρίχνει μέσα στο σώμα του ένα πανίσχυρο καθαριστικό που παίρνει σβάρνα κάθε λογής βλαβερές εναποθέσεις και το παραδίδει καθάριο όπως ενός παιδιού. Χρειάζεται βέβαια συστηματική χρήση.

Τα ρόδια περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά που κάνουν το πράσινο τσάι και τη ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού να ωχριούν μπροστά τους. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν σε μεγάλη συγκέντρωση συνδέονται με την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου με προεξάρχοντα αυτόν του προστάτη. Ισχυρές είναι οι ενδείξεις και για τους καρκίνους του στήθους και του παχέος εντέρου.

Μαζί με τις ανθοκυανίνες βοηθάνε στην τροφοδοσία της καρδιάς με περισσότερο οξυγόνο γιατί αποτρέπουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης/LDL και συνεπώς μειώνουν το ενδεχόμενο της αθηρωμάτωσης.

Πιστεύεται μάλιστα ότι η δράση τους αυτή μπορεί να είναι εκτός από προληπτική και θεραπευτική.
Επιπρόσθετα έχουν την αντιθρομβωτική δράση της ασπιρίνης. Οι ταννίνες του περιέχουν τα ρόδια ενισχύουν πιο στοχευμένα το ανοσοποιητικό και μειώνουν τη συστολική πίεση.

Ενθαρρυντικές είναι κι οι ενδείξεις για τη πρόληψη τηης νόσου του Αλτσχάιμερ. To ρόδι μειώνει τις αμυλώδεις εναποθέσεις στον εγκέφαλο. Θα μπορούα να σταχυολογήσω και άλλα οφέλη αλλά δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νόημα.

Το ερώτημα είναι :
Γιατί αφού έχουμε μια τέτοια αντιοξειδωτική βόμβα στο οπλοστάσιο μας και μάλιστα σε χαμηλό κόστος δεν την εκμεταλλευόμαστε όπως πρέπει;

Πως να τρώτε τα ρόδια
Κατ' αρχάς να τα προτιμάτε από τους χυμούς. Άλλο πράγμα το ολόφρεσκο και άλλο κάτι που μπορεί να έμεινε για μήνες στα ράφια ή τα ψυγεία! Αν όμως πάτε σε χυμό προτιμήστε 100% φυσικό χυμό από ψυγεία. Κόψτε και αφαιρέστε την κορόνα του ροδιού και μετά τεμαχίστε το σε 5-6 κομμάτια. Το άσπρο μέρος μπορείτε να το αφαιρέσετε αλλά και να το φάτε δεν έγινε τίποτα. Προσοχή λερώνει! Καλό είναι να μη σας βλέπουν άλλοι την ώρα που το τρώτε! Δεν θα είστε και στα καλύτερα σας!

Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το νο1 γυναικείο όπλο. Φάκελος στήθος!!

Από το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο, μέχρι και σπουδές επί του θέματος, σου παρουσιάζουμε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

GoTopless
Δεν είναι άλλο από το όνομα ενός βρετανικού σωματείου που μάχεται για το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνόστηθες. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες. Κι αφού κανείς δεν προσβάλλεται στη θέα ενός γυμνόστηθου άντρα, ούτε πρόκειται να τον συλλάβει κανείς, τότε γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες; Κάνουν συχνές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και φυσικά είναι Topless.

And the winner is…
Η Αγγλία. Μια έρευνα της γνωστής εταιρίας εσωρούχων Triumph έδειξε ότι οι αγγλίδες είναι οι γυναίκες με το.....

Ανοίξτε τα βιβλία του υπουργείου Οικονομικών

Το θέμα ανέβασε ο φίλος ΚΥΠΡΙΝΟΣ και νομίζω ότι αξίζει να το δείτε.

Με αίτημα το άνοιγμα των βιβλίων του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική κοινωνία για να αποκαλυφθεί πώς και από ποιους δημιουργήθηκε το δυσβάσταχτο χρέος που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες, μία ομάδα οικονομολόγων κι επιστημόνων πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Στον πυρήνα της πρωτοβουλίας, που τώρα ξεκινά, συμμετέχουν προσωπικότητες, σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, που κάθε μέρα πληθαίνουν, καθώς υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν είναι η ΑΔΕΔΥ, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, Ερίκ Τουσέν κ.ά.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο

Εραστής για γκίνες

Το όνομά του είναι γλωσσοδέτης …Randy Ramjeet Raghav και έγινε ξανά πατέρας,  μόλις στα 94 του χρόνια. Ο συμπαθής Ινδός ο οποίος μένει με την 50χρονη σύζυγό του, Σακουντάλα σε μια καλύβα στην πόλη Χαριανα  δεν το βάζει κάτω ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Όπως δηλώνει στη Βρετανική Σαν "Είμαι υγιής. Απολαμβάνω ο σεξ με τη γυναίκα μου. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα ανδρόγυνο να κάνει ερώτα" και προσθέτει "Εγώ κάνω έρωτα τρεις φορές μέσα στη νύχτα".  Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει και η 50χρονη Σεκουντάλα η οποία εξυμνεί τις αντοχές και τη διάθεση για σεξ του συζύγου της. "Μη σας φαίνεται γέρος. Κάνει έρωτα καλυτέρα και από έναν 25χρονο. Μπορεί να αντέξει όλη τη νύχτα."

Ο 94χρονος ακόμα και σήμερα εργάζεται σκληρά για να βγάλει τα προς το ζην και προσθέτει  "Σε έξι μήνες θα προσπαθήσουμε ξανά για άλλον έναν γιο".

Χιλιάδες οι αιτήσεις Ελλήνων για εργασία στο εξωτερικό

Στο δίκτυο Eures έχουν αποσταλεί 12.500 βιογραφικά, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας.

Οι αιτήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο ανέργους αλλά και Έλληνες εργαζόμενους δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε. και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Άνεργοι και εργαζόμενοι απ’ όλες τις ηλικίες και όλες τις ειδικότητες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς απευθύνονται στο δίκτυο Eures. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα τουEURES.

Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να.....

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση-«σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας με στόχο τη σύλληψη και τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών και των εγκληματικών ομάδων βρίσκεται στα συρτάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο προβλέπει τη συντονισμένη δράση φορέων και υπουργείων σε διάστημα που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως 48 ώρες.

Προκειμένου να εφαρμοστεί θα πρέπει να έχουν γίνει συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών), προκειμένου να είναι αρχικά δυνατός ο έλεγχος της νομιμότητας και να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες για κάθε κατηγορία μεταναστών. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία ειδικού χώρου στο ανενεργό στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Η πρόταση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου χρονολογείται από το 2009 και είχε επανεξεταστεί από τον τέως υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ωστόσο, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής, δεν προχώρησε. Τελικά, η πρόταση επανήλθε από τον νέο υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου στρατοπέδου κρίνεται απολύτως απαραίτητη για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο-«σκούπα» στο Κέντρο της Αθήνας. Για την ώρα, πάντως, δεν κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή του όλου σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις πραγματοποιούνται ήδη σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στον Βόλο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες απελάθηκαν δεκάδες παράνομοι μετανάστες. Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θέσει σε εφαρμογή το ταχύτερο δυνατόν το σχέδιο «Δράση για την Αθήνα» που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πηγή : 24GR

Σαν σήμερα

  • Γεγονότα Photobucket

403 π.Χ: Ο δημοκρατικός στρατηγός Θρασύβουλος με 70 άνδρες νικά το στρατό των Τριάκοντα Τυράννων, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα.
49 π.Χ: Ο Ιούλιος Καίσαρας διαβαίνει τον ποταμό Ρουβίκωνα. Αναφωνεί «ο κύβος ερρίφθη» και κηρύσσει τον πόλεμο στη σύγκλητο και τον Πομπήιο.
1839: Το τσάι φτάνει για πρώτη φορά στην Αγγλία από την Ινδία.
1927: Συγκρούσεις ξεσπούν στην Αθήνα μεταξύ οπαδών του παλαιού και του νέου ημερολογίου.
1927: Πρεμιέρα του ασπρόμαυρου βωβού αριστουργήματος του Φριτς Λανγκ «Μητρόπολις».
1929: Ο βέλγος σκιτσογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος ως Ερζέ, δημιουργεί τον χάρτινο ήρωα Τεν-Τεν.
  • Γεννήσεις
1769: Μισέλ Νεΐ, γάλλος στρατάρχη, οι δυνάμεις του οποίου συνετρίβησαν στη μάχη του Βατερλό. [θαν. 7/12/1815]
1869: Γκριγκόρι Ρασπούτιν, ρώσος καλόγερος, με ισχυρή επιρροή στην αυλή του τελευταίου τσάρου Νικόλαου Β'. [θαν. 16/12/1916]
1945: Ροντ Στιούαρτ, σκοτσέζος ρόκερ.
  • Θάνατοι
976: Ιωάννης Τσιμισκής, αυτοκράτορας του Βυζαντίου (969-976), τον οποίο διαδέχτηκε ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος (976-1025). [γεν. 925]
1825: Ιωάννης Βαρβάκης, εθνικός ευεργέτης. [γεν. 1745]
1991: Δημήτρης Μυράτ, ηθοποιός.

Έλληνες που κατέκτησαν το Χόλιγουντ!

Από τον Σπύρο Σκούρα της 20th Century Fox, πενήντα χρόνια πριν, μέχρι το σημερινό αφεντικό της εταιρείας, Τζιμ Γιαννόπουλο, οι χολιγουντιανοί αστέρες πέφτουν πάνω στους δαιμόνιους Ελληνες.

Στην αρχή ήταν ο Τζορτζ Τσακίρης του «West side story».
Σήμερα είναι ο Ηλίας Κοτέας του ποιοτικού κινηματογράφου και ο Ζακ Γαλιφιανάκης, στο πρόσωπο του οποίου η κωμωδία βρήκε το δέκα το καλό. Δύο μόνο απ΄τους δεκάδες καλλιτέχνες που μεταφέρουν την ελληνική τεχνογνωσία στη Μέκκα του κινηματογράφου

Για να είμεθα ειλικρινείς, το Χόλιγουντ ήταν «τέρα ινκόγκνιτα» για την ελληνική πραγματικότητα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Τότε ήταν που ο Θόδωρος Κρίτας, βοηθούμενος από τη φήμη του Αριστολέλη Ωνάση και τα κατορθώματα του Σταύρου Νιάρχου, άρχισε να «μπολιάζει» τον ελληνικό Τύπο με τον «χολιγουντιανό ιό».

Η επιτυχία της Μελίνας (διά χειρός Ντασέν), τα Οσκαρ του Χατζιδάκι και του Βασίλη Φωτόπουλου, ο θρίαμβος του Κακογιάννη με τον «Ζορμπά» (και ο άναρχος κρητικός χορός του Αντονι Κουίν με τον Αλαν Μπέιτς πάνω στις δοξαριές της λύρας που κούρδισε ο Μίκης πολύ πριν γράψει τη μουσική για το «Serpico» με τον Αλ Πατσίνο) είχαν αποτελέσματα εκπληκτικά.

Μπορεί να είχε προηγηθεί το Οσκαρ της μεγάλης....

Αρνήθηκαν να επιβιβάσουν δωρεάν στο τρένο το παιδί της κι αυτή το έριξε στις γραμμές!!

Μία μητέρα (ο Θεός να την κάνει) όταν το γραφείο εισιτηρίων του σταθμού αρνήθηκε να επιβιβάσει το μικρό κοριτσάκι της στο τρένο... δωρεάν (!) εκείνη πήρε το παιδί από τα χέρια, και λίγα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το τρένο στον σταθμό, το κατέβασε στις γραμμές!!

Το παιδάκι ευτυχώς, ενστικτωδώς, χώθηκε σε ένα σημείο κάτω από την πλατφόρμα του σταθμού, λίγα μόλις εκατοστά από το τρένο, κι έτσι έσωσε τη ζωή του...

Δείτε το απίστευτο video



Η απίστευτα φθηνή δικαιολογία της στις αρχές μετά το τραγικό αυτό περιστατικό ήταν πως ήθελε να κρύψει το παιδί κάτω από την πλατφόρμα του σταθμού ώστε όταν σταματήσει το τρένο να το επιβιβάσει χωρίς να πληρώσει το εισιτήριο!!

Αγνόησε φαίνεται πως το τρένο απείχε μόλις λίγα εκατοστά από την πλατφόρμα, κάτι που θα έκανε αδύνατη την οποιαδήποτε προσπάθεια της να ανεβάσει ξανά το παιδί επάνω...!!!

Έβγαλε 59 εκατ. δολάρια από την ασθένεια του mr. Apple!!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Apple Mr. Tim Cook πήρε μπόνους 59 εκατομμύρια ευρώ για τις υπερωρίες και τα έξτρα καθήκοντα που ανέλαβε το 2010 λόγω της απουσίας του Steve Jobs εξαιτίας της ασθένειας του.

Πέντε εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά μπόνους και 52.3 εκατομμύρια σε μετοχές δώρο για την χρονιά που τελείωσε το Σεπτέμβριο του 2010. Την προηγούμενη χρονιά ο Cook έλαβε 1.64 εκατομμύρια σε μπόνους και ο μισθός του ήταν $800,000.

Ο 50χρονος μάνατζερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Jobs αλλά και επενδυτών και αναλυτών για την ομαλότατη διακυβέρνηση του κολοσσού και την εκπληκτική του ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων κατά την περίοδο της απουσίας του Jobs.

Κι αν κρίνουμε από το ότι οι πωλήσεις του iPad και οι γενικότερες επιδόσεις της Apple στην αγορά θεωρούνται ως ένας από τους βασικότερους λόγους που τα συνολικά κέρδη των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ωθήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο σε επίπεδα ρεκόρ εδώ και 19 χρόνια, ισχύει το άξιος ο μισθός του κ. Cook!

Σπάνιος θησαυρός στο σπίτι αρχαιοκάπηλου!

Χρειάστηκαν πάνω από έξη μήνες ώσπου να αντιληφθούν οι αρμόδιες αρχές την σπάνια αρχαιολογική αξία ενός ευρήματος το οποίο είχε κατασχεθεί στις 29 Ιουλίου στο σπίτι ενός κατοίκου των Μαλίων που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά!

Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι πρόκειται για πραγματικό θησαυρό που, κατά τους αρχαιολόγους, η αξία του ξεπερνά τις 350 χιλιάδες ευρώ! Το άγαλμα βρέθηκε κρυμμένο σε ένα παλιό ψυγείο από φελιζόλ σε μία μικρή αποθήκη και σκεπασμένο με μία πεσέτα.

Πρόκειται για την κεφαλή ενός αγάλματος κούρου από ασβεστόλιθο, εξαιρετικής ποιότητας ακόμη και στην κατάσταση που βρίσκεται! Έχει ύψος 0,24 εκατοστά και πλάτος στο ύψος κροτάφων 0,14 εκατοστά. Οι αρχαιολόγοι που το εκτίμησαν το χρονολογούν στα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ., δηλαδή την αρχαϊκή εποχή που ξεκινάει από το 750 π.Χ μέχρι το 500 π.Χ,όταν άρχισαν να κατασκευάζονται ο Κούρος και η Κόρη.

Ο 45χρονος από τα Μάλια στο σπίτι του οποίου βρέθηκε, είχε συλληφθεί στις 29 του περασμένου Ιουνίου και στο σπίτι του είχε βρεθεί μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ δύο ημέρες μετά εντοπίστηκε μία χασισοφυτεία για την οποία η Αστυνομία τον είχε κατηγορήσει ως ιδιοκτήτη της. Τώρα, βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νεάπολης. Όταν ρωτήθηκε που βρήκε το άγαλμα, απάντησε ότι το είχε κληρονομήσει από τον παππού του, ο οποίος το είχε βρει σκάβοντας στο χωράφι του στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί της Γκίφορντς

Η αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία πυροβολήθηκε χθες στο κεφάλι στη διάρκεια του μακελειού στην Τουσόν της Αριζόνα, μπορεί να επικοινωνήσει και να ακολουθήσει απλές εντολές, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε σήμερα γιατρός του νοσοκομείου της Τουσόν στο οποίο νοσηλεύεται. «Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από αυτό», δήλωσε ο νευροχειρουργός Μάικλ Λεμόλ, σημειώνοντας: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».

Στο μεταξύ, όλα τα θύματα του χθεσινού μακελειού στην Τουσόν της Αριζόνας, τα οποία χρειάστηκε να υποβληθούν σε εγχείρηση, αναρρώνουν καλά, δήλωσε σήμερα ο γιατρός Πίτερ Ρι του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Τουσόν.

Πηγή : 24gr

65χρονος δημοσιογράφος ευνουχισμένος

Ο Πορτογάλος μεγαλοδημοσιογράφος Carlos Castro βρέθηκε νεκρός εχθές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στην Νεα Υόρκη.

Ο 65χρονος βρέθηκε να έχει δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι με αμβλύ όργανο και ευνουχισμένος με σπασμένο μπουκάλι! Ο δημοσιογράφος είχε καταλύσει στον 34 όροφο του ξενοδοχείου InterContinental Hotel της Times Square από την 29 Δεκεμβρίου με τον 20χρονο μοντέλο φίλο του Renato Seabra.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναζήτησε τον Renato Seabra για κατάθεση. Το μοντέλο βρέθηκε στο κοντινό ξενοδοχείο BELVIEW. O Renato Seabra είναι γνωστός στην Πορτογαλία ως φιναλίστ εκπομπής μοντέλων.

Πηγή : holy-farmaki.blogspot

Συντριβή αεροπλάνου με 100 επιβάτες στο Ιράν - Τουλάχιστον 10 οι διασωθέντες

Ιρανικό αεροπλάνο με 100 επιβάτες συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν. Oι πρώτες πληροφορίες από τις ιρανικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 επιζώντες.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό των επιζώντων σε έως και 60. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με καθυστέρηση μίας ώρας από την Τεχεράνη με προορισμό την Ουρουμιγέχ.

100 άτομα επέβαιναν στη μοιραία πτήση, 92 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν στο αεροσκάφος βρίσκοταν ξένοι υπήκοοι. Σωστικά συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στην περιοχή του δυστυχήματος, αλλά η μεγάλη χιονόπτωση εμποδίζει το έργο τους. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα Boeing 727 που ανήκει στις κρατικές αερογραμμές Iran Air.  Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι συνετρίβη σε κοιλάδα κοντά στην Ουρουμιγέχ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης. Άλλωστε, δύο πτήσεις από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη αυτή είχαν ακυρωθεί προηγουμένως λόγω της κακοκαιρίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά αεροπορικά δυστυχήματα στο Ιραν.
Αιτία η κακή συντήρηση του στόλου των αεροσκαφών τα περισσότερα από τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση. Τον Ιούλιο ένα επιβατικό αεροσκάφος πήρες φωτιά την ώρα της προσγείωσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα. Δέκα μέρες νωρίτερα ένα Tupolev πήρε φωτιά στον αέρα και συνετρίβη στο βόρειο Ιράν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 168 επιβάτες.
Πηγή : newsit.gr

Τέσσερα η Μπάρτσα, τέσσερα κι η Ρεάλ!

Μετά το 4-0 της Μπαρτσελόνα στη Λα Κορούνια, η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε και αυτά 4 γκολ, στη σαφώς όμως πιο δύσκολη νίκη, με 4-2 επί της Βιγιαρεάλ.

Ο Κάνι άνοιξε το σκορ για το «κίτρινο υποβρύχιο» στο 6` αλλά μόλις δυο λεπτά μετά ο Ρονάλντο έφερε το ματς στα ίσα. Η Βιγιαρεάλ δεν το έβαλε κάτω και στο 17` με τον Ρούμπεν πήρε πάλι το προβάδισμα.

Στη συνέχεια, αρχικά ο Ρονάλντο πέτυχε και το 2-2 στο 45`, ενώ η νίκη ήρθε στο δεύτερο μέρος με το τρίτο γκολ του Πορτογάλου στο 78` και ο Κακά στο 81` διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ξανά στη μόδα ο "αυτοφωράκιας"

Ανθρώπους με ποινικό παρελθόν, ακόμα και φυλακισμένους χρησιμοποιούν ως διαχειριστές, εταιρείες που εκδίδουν κατά συρροή πλαστά τιμολόγια. Τα ανταλλάγματα και το παράδειγμα των νυχτερινών κέντρων

Διαχειριστές με προσόντα φυλακισμένου φαίνεται ότι αναζητούν εταιρείες, που ειδικεύονται στα εικονικά τιμολόγια, λόγω των εντατικών ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", εταιρείες προσλαμβάνουν ως διαχειριστές ανθρώπους με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, ώστε όταν ο φορολογικός έλεγχος φτάσει στον υπεύθυνο, η έρευνα για την είσπραξη των προστίμων να φτάνει μέχρι τη φυλακή. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εταιρείες αυτές, προσφέρουν στους διαχειριστές έκτακτες παροχές ή πληρωμή σε είδος για να δεχθούν ένα επιπλέον ποινικό βάρος.

Το φαινόμενο αυτό είναι φυσικά γνωστό εδώ και καιρό στον χώρο της νύχτας, με τον γνωστό σε όλους μας "αυτοφωράκια", ο οποίος πήγαινε στο κρατητήριο αντί του ιδιοκτήτη, όποτε χρειαζόταν.
Τώρα όμως επεκτείνεται, καθώς δεν απαιτείται αντίγραφο ποινικού μητρώου για να ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση. Αν μάλιστα η κυβέρνηση προχωρήσει με την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας για την παρακράτηση του ΦΠΑ, αναμένονται μεγάλες στιγμές στα δικαστήρια.
Πηγή : whitetoweraris.blogspot

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου..

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς ως μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί στα νοτιοανατολικά πελάγη. Ασθενείς ως μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Ένα υπεργιότ με… πίστα καρτ!

Όσοι ακολουθούν την ειδησεογραφία των super-yacht καταλαβαίνουν πως τα προκλητικά τέρατα της χλιδής έχουν από ελικόπτερα μέχρι υποβρύχια και γκαράζ για τα supercars του ιδιοκτήτη.

Ε, λοιπόν το “The Streets of Monaco” έχει ακόμη και ένα τμήμα του Πριγκηπάτου για να κάνεις βόλτες όπως στο διάσημο grand prix !

Ααααα, υπάρχει και χώρος για 16 καλεσμένους και πλήρωμα 70 ανδρών στα 155 μέτρα του σκάφους.

Πηγή : gadgetfreak.gr

Καλημέρα



Read more: ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΝΙΚΟΛΟΣ http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com/#ixzz1AdHC8etN
Under Creative Commons License: Attribution