ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ

Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις.
Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση.
Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε.

Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη τριών ιδιωτικών τραπεζών.
Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται.
Η σημερινή κυβέρνηση της Ισλανδίας έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.
Η εξεταστική επιτροπή είχε.....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Στα εκατοντάδες ποστς για την γενιά των 700 ευρώ γίνονται αναφορές σε δεκάδες αιτίες που φταίνε για την σημερινή τους κατάσταση.
"Φταίνε οι κυβερνήσεις", "φταίνε οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές", "η παγκοσμιοποίηση", "η ακρίβεια" .... τα πάντα φταίνε εκτός από τους νέους με τους μισθούς των 700 ευρώ.
Και θα συμφωνήσω στο τελευταίο.
Δεν φταίει μία νέα γενιά που μόλις ενηλικιώθηκε.
Αυτή η γενιά εκπαιδεύτηκε από κάποιους ανθρώπους και κυρίως από τους γονείς τους.
Εκπαιδεύτηκε να ξοδεύει χωρίς να συγκρίνει τιμές... γιατί έτσι κάνανε και οι γονείς της.
Εκπαιδεύτηκε να μένει με τους γονείς της ... γιατί έτσι επιθυμούν οι γονείς της.
Εκπαιδεύτηκε να πετάει το τσιγάρο από το ανοιχτό παράθυρο στο αμάξι...γιατί έτσι κάνανε και οι γονείς της.
Εκπαιδεύτηκε να αναζητάει για μια θέση στο Δημόσιο... γιατί έτσι τους γαλούχησαν οι γονείς της.
Εκπαιδεύτηκε να παίρνει δάνεια για να αγοράσουν.....

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του φυλακισμένου Ειρηναίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Μέσα από ένα ασύρματο μικρόφωνο, ανεβασμένο με σχοινί στη στέγη του, ο Ειρηναίος, τέως Πατριάρχης της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, πίσω από τις πόρτες του κελιού του στην Παλαιά Πόλη, μίλησε την Πέμπτη (06/01) στο Associated Press, για το ποιος ευθύνεται για τη φυλάκισή του και τις συνθήκες κράτησής του. “Δεν έχει οικογένεια, κανένα που τον επισκέπτεται, και η ζωή του και τα πάντα είναι το Πατριαρχείο”, είπε δικηγόρος, που τον επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα.

Οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να τον προσεγγίσουν δεν τα κατάφεραν, καθώς τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χώρο. “Δεν αφήνουν κανένα να βγει και κανένα να μπει να με επισκεφθεί. Φοβούνται το λαό γιατί ο λαός με αγαπά, και εγώ αγαπώ τον λαό”, είπε ο Ειρηναίος.

Ο Ειρηναίος είπε, ότι ο διάδοχός του, Θεόφιλος ο Γ ‘, δεν αφήνει δικηγόρους, ιατρούς η επισκέπτες να εισέλθουν στο σπίτι, που έχει μείνει για σχεδόν 40 χρόνια, που κείται μέσα σε ένα μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας.

Ο ίδιος δηλώνει, ότι είναι εγκλωβισμένος τρία χρόνια τώρα, χάρη στην.....

Τι είπε ο Απόστολος Γκλέτσος στον εισαγγελέα

Κύριε Εισαγγελέα, αν νομίζετε ότι έχω άδικο φυλακίστε με.
Ο Απόστολος Γκλέτσος με 3ωρη καθυστέρηση έφτασε έξω από τα δικαστήρια. Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτά και να φωνάζει συνθήματα υπέρ του.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας με πάρα πολλούς αστυνομικούς μέσα και έξω από τα δικαστήρια.
Προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια αφού ο κόσμος ήθελε να μπει μέσα στο δικαστικό μέγαρο και δεν τους άφηναν.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία ο Απόστολος Γκλέτσος μαζί με τον κ. Δούμα κατευθύνθηκαν στον 1ο όροφο στο γραφείο του Εισαγγελέα. Όταν βγήκε από το γραφείο, όταν ρωτήθηκε αποκλειστικά από το LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για το τι είπε στον Εισαγγελέα, ο Απόστολος Γκλέτσος μας απάντησε: Του είπα αυτό που αισθανόμουνα εκείνη τη στιγμή. " Κύριε Εισαγγελέα αν νομίζετε ότι έχω άδικο φυλακίστε με " . Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη

Δείτε το video της άφιξης στα δικαστήρια Λαμίας:

http://ksipnistere.blogspot

Επιτέλους. Ένας δήμαρχος έκανε τσακωτούς τους αργοπορημένους υπαλλήλους!!!!

Ποιος δεν έχει ακούσει -σε μορφή ανεκδότου- τις ιστορίες για τους δημόσιους υπαλλήλους που «είναι» στη δουλειά στις... 7.30 αν και φεύγουν από το σπίτι τους στις 8; Ε, λοιπόν, ο νέος δήμαρχος Ροδίων, Στάθης Κουσουρνάς θέλησε να διαπιστώσει κατά πόσον έχουν δόση αληθείας αυτές οι ανέκδοτες ιστορίες!

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κουσουρνάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Σαββή και τον κάλεσε να μεταβεί έξω από το κτιριακό συγκρότημα της Πολεοδομίας της Νομαρχίας για να διαπιστώσουν την ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων. Η υπηρεσία υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του ενιαίου δήμου της Ρόδου.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος -επιθυμώντας να διαπιστώσουν αν υπάρχουν «φαινόμενα οκνηρίας»-περίμεναν υπομονετικά μέσα στα αυτοκίνητα τους για να διαπιστώσουν εάν θα προσέρχονταν στην εργασία τους κανονικά στις 7.30 π.μ. (όπως οφείλουν) οι εργαζόμενοι. Μάταια όμως καθώς ο πρώτος φάνηκε στις… 8.15 π.μ., δηλαδή 45 ολόκληρα λεπτά μετά την έναρξη της βάρδιας!

Από εκεί και πέρα, ποιος τον είδε το δήμαρχο και δεν τον φοβήθηκε… Σε αυστηρό τόνο έδωσε εντολές στον αντιδήμαρχο να ελέγχονται καθημερινά όλες οι υπηρεσίες υπό την εποπτεία του τόσο για την ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων όσο και για την αποδοτικότητα τους αλλά και το βαθμό εξυπηρέτησης των πολιτών!

Σύμφωνα μάλιστα με όσα επικαλείται η εφημερίδα, κάποιοι από τους υπαλλήλους που δεν βρέθηκαν στη θέση τους αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις χωρίς να αποκλείεται να εφαρμοστεί και η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους. Ο ίδιος ο κ. Κουσουρνάς από την πλευρά του είπε ότι με αφορμή αυτό το περιστατικό θα υπάρξουν απροειδοποίητες επισκέψεις του ιδίου σε όλες τους υπηρεσίες του δήμου!
Μπράβο του.
Πηγή : stakarfia.blogspot

Η άλλη όψη της παραίτησης Δασκαλάκη

http://www.parapolitika.gr/files/images/daskalakis_ergasias.jpgΟ γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας διαδίδει ότι παραιτήθηκε λόγω αδιαφανών χειρισμών στα κονδύλια του υπουργείου, η Κατσέλη όμως... απαντά - επίσης με διαρροές - ότι έκανε του κεφαλιού του.

Κύκλοι της υπουργού Εργασίας αναφέρουν ότι δεν υπέγραφε τις συλλογικές συμβάσεις σε αρκετές περιπτώσεις εταιρειών και οργανισμών, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της Κατσέλη με τους συνδικαλιστές. Αυτό έχει μια δόση αλήθειας με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων τους οποίους έχει στο .. . περίμενε δυο μήνες τώρα.

«Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;»

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΑΛΙΑ η κραυγή του Κων. Καραμανλή και, με τα χρόνια, πάμε να την ξεχάσουμε. Ωστόσο, καταστάσεις και σύγχρονοι πολιτικοί την κρατάνε ζωντανή, με την επανάληψή της προσαρμοσμένη στα σημερινά.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Ερντογάν στην Ερζερούμ και με τον φάκελό τους ο καθένας. Μη παρασυρθούν απ’ την προσωπική τους φιλία και ξεχάσουν τις εντολές (made in USA). Αυτοί συνομιλούσαν κι εμείς κοιτάζαμε τον ουρανό. Κάτι φάνηκε στον ορίζοντα, όσο να τρομάξουν(!;) οι κάτοικοι κάποιων μακρινών νησιών μας, συνηθισμένων σε εναέρια τουρκικά νταηλίκια. Το θέμα είναι πως οι στρατηγοί κινήθηκαν (και πάλι) πίσω απ’ την πλάτη του Πρωθυπουργού τους χωρίς την άδειά του. Το πρόβλημα είναι γι αυτόν, για την Τουρκία, για ‘μας.

ΔΕΝ αναφώνησε ο Ερντογάν «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»-μπορεί να το’ πε από μέσα του. Μπορεί και να μην το σκέφθηκε καθόλου, συνηθισμένος απ’ τις «συνήθειες» των στρατηγών του. Οι συνομιλίες τέλειωσαν, τα μαχητικά τους προσγειώθηκαν, οι στρατηγοί κοιτάχτηκαν μεταξύ τους τείνοντας τη δεξιά με τα δυο δάκτυλα σε σχήμα “V” και οι πρωθυπουργοί στην έδρα τους, μέχρι νεωτέρας. Και, βέβαια, αυτά είναι θέματα εξωτερικής πολιτικής, ΠΡΟ-ΚΑΤ κατασκευής, εισαγόμενα και επεξεργασμένα, για να μην… κουραζόμαστε.

ΣΤΗΝ Αθήνα ο κ. Παπανδρέου, τριγύρω του υπουργοί του, ο φακός να καταγράφει στιγμιότυπα κι εμείς να περιμένουμε ν’ αστράψει, να βροντήξει και.....

Στη Γαλλία οι σοροί των νεκρών ομήρων

Εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους
Στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού προσγειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί (06:10 τοπική ώρα) το αεροσκάφος της Air France που μεταφέρει τις σορούς των δύο Γάλλων που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Νίγηρα.

Το αεροπλάνο αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, μεταφέροντας τις σορούς των Βενσέν Ντελορί και Αντουάν Ντε Λεοκούρ, δύο 25χρονων φίλων, οι οποίοι απήχθησαν την Παρασκευή από εστιατόριο της Νιαμέι και βρέθηκαν νεκροί την επόμενη ημέρα μετά την επιχείρηση γαλλικών δυνάμεων εναντίον των απαγωγέων τους στο έδαφος του Μαλί.

Στο Ρουασί θα φτάσει αργότερα ο υπουργός Συνεργασίας Ανρί Ραϊνκουρ, ο οποίος θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων και θα παραστεί σε σύντομη τελετή. Αμέσως μετά οι σοροί θα μεταφερθούν στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Μαλί κατηγορούν την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) για την απαγωγή, αν και μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Αλέν Ζυπέ, οι δύο όμηροι εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, οι όμηροι είχαν δεμένα τα χέρια στην πλάτη και έφεραν μαύρα σημάδια στα σώματά τους. Γαλλικές αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως «το σώμα τους ενός από τους δύο ομήρους ήταν τελείως απανθρακωμένο». Ο Αντουάν Ντε Λεοκούρ θα παντρευόταν μια υπήκοο του Νίγηρα και ο φίλος του θα ήταν μάρτυρας στο γάμο. Οι κηδείες των δύο Γάλλων φίλων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει;

Ο Παύλος Τσίμας συναντά τον Γιώργο Καμίνη
Σε έναν χώρο κυριολεκτικά τριτοκοσμικό, ανάμεσα σε σκουπίδια και πανάκριβα μηχανήματα καθαριότητας που σκουριάζουν αχρησιμοποίητα, στον χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων, ο Παύλος Τσίμας συναντά τον νέο δήμαρχο της πρωτεύουσας, Γιώργο Καμίνη.

Η Έρευνα «ξεναγεί» τον δήμαρχο στην πόλη — στην Κυψέλη, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Βοτανικό και το υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο — ζητά απαντήσεις για τα προβλήματα που διαπιστώνει και τον ρωτά: Αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει;

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 24:00 στο MEGA

VIDEO ΣΟΚ: Πως κλέβουν οι Αλγερινοί στην Ελλάδα!!!

Μας δουλεύουν ακόμα και οι αλγερινομαροκινοι...μέχρι σποτάκι έβγαλαν για το πως κλέβουν στην Ελλάδα!!!

Απολαύστε το...

Τσουχτερό το επιτόκιο

ΑΝΤΛΗΣΗ 1,95 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Το πρώτο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα μέσα στο 2011 ολοκληρώθηκε με σχετική επιτυχία. Το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, διαμορφώθηκε στο 4,9%. Ήταν υψηλότερο από την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία (4,82%), ωστόσο αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ξεπερνούσε το 5%, κάτι που δεν έγινε.

Το Δημόσιο είχε στόχο τη συγκέντρωση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ και συγκέντρωσε συνολικά 1,95 δισεκατομμύρια, καθώς έλαβε 450 εκατομμύρια ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές. Η συμμετοχή των επενδυτών στην δημοπρασία ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα το προς δημοπράτηση ποσό να καλυφθεί 3,4 φορές.

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως ενός επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Η έκδοση αυτή των εντόκων γραμματίων διενεργείται με τα spread των ελληνικών ομολόγων να βρίσκονται στα ύψη.

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη δυνατότητα σε ιδιώτες αποταμιευτές να προμηθευτούν τα έντοκα γραμμάτια με αφορολόγητη απόδοση. Προϋπόθεση είναι ότι θα τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Η περίοδος εγγραφών ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και λήγει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες

Ιδιοκτήτες με ασθενή μνήμη

ΑΔΗΛΩΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Στο μικροσκόπιο της εφορίας, έχουν μπει 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι απέφυγαν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Οι φοροφυγάδες εντοπίστηκαν από το σύστημα Taxis, μέσω διασταυρώσεων που έγιναν ανάμεσα στα έντυπα E9 που υπέβαλαν μαζί με το ΕΤΑΚ του 2008 και τις δηλώσεις Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του 2007 που απλώς δεν είχαν υποβάλει.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, 14.000 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν φόρο Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας το 2007, αποκρύβοντας από την εφορία ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας αγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Βρέθηκαν ακόμα 150.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν αποκρύψει την επιχειρηματική τους αμοιβή, δηλαδή απολαβές από συμμετοχή σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη επιχείρηση. Από αυτούς, 8000 δεν δήλωσαν ποσά άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας.

Επίσης, 30.000 είχαν αποκρύψει εισοδήματα που προέρχονταν από καταθέσεις σε τράπεζες στο εξωτερικό και 70.000 δεν είχαν αποδώσει τον ΦΠΑ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων η καθιέρωση ηλεκτρονικών τιμολογίων και λογαριασμών στις τράπεζες για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων άνω των 3.000 ευρώ και η εξόφληση αγορών από καταναλωτές, αξίας άνω των 1.500 ευρώ, μέσω πιστωτικών καρτών. Επίσης, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.
http://news247.gr

Εξαφανίστηκαν τα φάρμακα απ' τα ράφια - Κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών!!

Ούτε οινόπνευμα δεν βρίσκουν οι πολίτες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όταν ζητούν ένα από τα πιο κοινά παυσίπονα ακούν από τον φαρμακοποιό τους ότι μπορεί να τους δώσει μονάχα ένα κουτί για να έχει να δώσει και στον επόμενο.

Δυστυχώς...από τα ράφια λείπουν ακόμη και βαριά ψυχοφάρμακα, αλλά και ινσουλίνες ή φάρμακα για καρδιοπαθείς. Κινδυνεύουν ζωές, όμως κανείς δεν φαίνεται να κάνει κάτι, όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.

Η καταγγελία αναφέρει ότι και πάλι οι βιομηχανίες προτιμούν να κάνουν εξαγωγές σε χώρες όπου τα συγκεκριμένα φάρμακα τους αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη και έτσι έχει αδειάσει η ελληνική αγορά. Την ίδια ώρα ασκούνται (και με τις τεχνητές ελλείψεις) πιέσεις για νέα αύξηση των τιμών των φαρμάκων. Και όλα αυτά εις βάρος αρρώστων ανθρώπων!!

Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα φθάνει η προσωρινή

Στο ποσοστό 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή, που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση, ενώ τις αιτήσεις θα υποδέχεται το ειδικό σώμα επιθεωρητών το οποίο θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας:..«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει».

Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Εξαγγέλλοντας χθες την εφαρμογή του μέτρου με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τόνισε ότι αυτό γίνεται ώστε να διευκολυνθεί ο ασφαλισμένος και μην μένει πολύ καιρό ο εργαζόμενος χωρίς εισόδημα ενώ επεσήμανε ότι η προσωρινή σύνταξη θα ισχύει για όλα τα ταμεία και για τη διαδοχική ασφάλιση.

Η διαδικασία της έκδοσης προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται και σήμερα αλλά προαιρετικά μετά από αίτηση του ασφαλισμένου. Η προσωρινή σύνταξη απονέμεται μέσα σε ένα μήνα, βάσει του 70% των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μήνα.
http://24gr.blogspot.com/2011/01/90.html#more

Ξανά στο εδώλιο οι Κεντέρης – Θάνου

Μετά από έξι αναβολές, φτάνει και πάλι η ώρα να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη για το τροχαίο με πρωταγωνιστές τους πρώην ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, το οποίο είχε συμβεί δύο ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, η οποία είχε στιγματίσει την διοργάνωση, είναι οι δύο αθλητές καθώς και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος. Η Εισαγγελία Αθηνών έχει φροντίσει να αναφέρεται η υπόθεση πρώτη στο πινάκιο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος νέας αναβολής λόγω ωραρίου, όπως συνέβη την τελευταία φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κεντέρης και Θάνου κατηγορούνται για ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ ο Τζέκος βαρύνεται και με το αδίκημα της προμήθειας, εισαγωγής και κατοχής απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης των αθλητών (ντόπινγκ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι πλημμελήματα, τα οποία παραγράφονται μετά την πάροδο οκτώ χρόνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο πρέπει να έχει γίνει η δίκη και τυχόν Εφετείο. Ωστόσο, φτάνουμε τα εξίμισι χρόνια και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη κριθεί ούτε σε πρώτο βαθμό για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μαζί με τους Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο, δικάζονται και επτά γιατροί από το νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι φέρονται ότι εξέτασαν και βεβαίωσαν ψευδώς πως οι δύο αθλητές είχαν πράγματι πέσει θύματα τροχαίου, ενώ ως κατηγορούμενοι εμφανίζονται και «αυτόπτες μάρτυρες» της σκηνής του περίφημου ατυχήματος της 12ης Αυγούστου 2004.

Μετ΄εμποδίων και σήμερα οι μετακινήσεις

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου με στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ Μετρό και ΗΣΑΠ

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της λειτουργίας θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία των ηλεκτροδηγών του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα Σωματεία της Αττικό Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη αν δεν υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του νέου νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Στο υπουργικό το ν/σχ για τις αστικές συγκοινωνίες. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις 12 το μεσημέρι, το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο για την επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων.

Παράλληλα, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και ’μυνας) με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα αλλά και τη διάλυση της Αγροφυλακής.

Ανακαλύφθηκε οινοποιείο 6.100 ετών

Την παλαιότερη γνωστή εγκατάσταση παραγωγής κρασιού στον κόσμο, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη νότιο Αρμενία, χρησιμοποιώντας βιοχημικές τεχνικές για να αναγνωρίσουν ένα ξηρό κόκκινο κρασί, που είχε παρασκευαστεί πριν από τουλάχιστον 6.000 χρόνια.

Οι ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη, δήλωσαν πως τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν την εικόνα μίας σύνθετης κοινωνίας, όπου όσοι πενθούσαν έπιναν ένα είδος κρασιού, που παραγόταν σε ένα κοιμητήριο μέσα σε σπηλιά.

Όπως ανέφερε η επιστημονική ομάδα, η μέθοδος χρονολόγησης με ισότοπο άνθρακα αποκάλυψε ένα αποξηραμένο κρασί από σταφύλια κοντά σε ένα πατητήρι που φτιάχτηκε περίπου το 4.000 π.Χ. Αυτό το καθιστά κατά 1.000 χρόνια μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η ομάδα, η οποία απαρτίζεται από.....

Ομολόγησε την ενοχή του

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Έρικ Ιλέι, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε κονδύλια 17.000 ευρώ για... βουλευτικά έξοδα.

Ο Ιλέι χρησιμοποίησε τα χρήματα για επισκευές και πληρωμή λογαριασμών της δεύτερης κατοικίας του. Μάλιστα, σε προηγούμενη εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας αθώος.

Ο 55χρονος, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής το Μάιο του 2010 με διαφορά 11.000 ψήφων, σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Εάν του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών ή παραπάνω τότε θα διαγραφεί από το αξίωμά του.

Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος εν ενεργεία βουλευτής που ομολογεί την ενοχή του στην υπόθεση των εξόδων, ενώ την περασμένη Παρασκευή ο τέως βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Κλέιτον έγινε ο πρώτος βουλευτής των Εργατικών που οδηγήθηκε στη φυλακή για τις υποθέσεις των βουλευτικών εξόδων.
news247.gr

Ὁμήρου... Aγγλικά!

Μία ἐργασία βασισμένη σὲ Μελέτη τῆς ὁμογενοῦς καθηγήτριας Ἀναστασίας Γονέου.  Μὲ τίτλο «Ἑλληνικὴ Γλώσσα - τροφὸς ὅλων τῶν γλωσσῶν », ἡ Ἀναστασία Γονέου, μεταξὺ ἄλλων, ἀναφέρει:
«Ἡ Ὁμηρικὴ (Ἑλληνικὴ) Γλώσσα, ἀποτελεῖ τὴ βάση ἐπάνω στὴν ὁποία στηρίχτηκαν πλῆθος σύγχρονων γλωσσῶν.Ἀκόμα κι ἂν δὲν ὑπῆρχε καμία ἄλλη ἀναφορά, ἀκόμα κι ἂν δὲν εἶχε διασωθεῖ κανένα προκατακλυσμιαῖο μνημεῖο, θὰἀρκοῦσε ἡ Ἑλληνικὴ Γλώσσα ὡς ἀπόδειξη τῆς ὕπαρξης στὸ παρελθόν, μίας ἐποχῆς μεγάλου πολιτισμοῦ. Στὴ γλώσσα μᾶς εἶναι ἐμφυτευμένη ὅλη ἡ γνώση ποὺ κατέκτησε ὁ ἄνθρωπος, ἕως τὴν παροῦσα στιγμή. Κάθε ἑλληνικὴ λέξη-ὅρος φέρει ἕνα βαρὺ φορτίο νόησης, φορτίο ποὺ οἱ προγενέστεροι 'ἐξόδευσαν', γιὰ νὰ κατακτήσουν γνωστικὰ τὴ συγκεκριμένηἔννοια καὶ νὰ τὴν 'βαπτίσουν' μὲ τὸ συγκεκριμένο ὄνομα-λέξη ».

Παράδειγμα:
AFTER = Ἀπὸ τὸ ὁμηρικὸ αὐτὰρ= μετά. Ὁ Ὅμηρος λέει: ''θα σᾶς διηγηθῶ τί ἔγινε αὐτᾶρ''.
AMEN = λατινικά: amen. Τὸ γνωστὸ ἀμὴν προέρχεται ἀπὸ τὸ ἀρχαιότατο ἢ μὴν = ἀληθῶς, (Ἰλιάδα Ὁμήρου β291-301),ἠμέν. Ἡ ἐξέλιξη τοῦ ἠμὲν εἶναι τὸ...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

2,45 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται καταναγκαστικά ως αποτέλεσμα της εμπορίας των ανθρώπων


Κανένα αξιόπιστο συμπέρασμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ε.Ε.Σε 2,45 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως επιβάλλεται καταναγκαστική εργασία ως αποτέλεσμα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ πρώιμο να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα αυτό σύμφωνα με την Επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα Σ. Μάλμστρομ έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου .

Η Σουηδή Επίτροπος παραδέχτηκε ότι προς το παρόν η Επιτροπή δεν συγκεντρώνει δεδομένα για την εμπορία ανθρώπων αλλά στηρίζεται στις πληροφορίες που παρέχονται από την Europol, από τις διεθνείς οργανώσεις, τις ΜΚΟ και σε ορισμένες περιπτώσεις από τα κράτη μέλη. Τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται κατ’ αυτό τον τρόπο δεν επαρκούν για να γίνουν συγκρίσεις και να αντληθούν αξιόπιστα συμπεράσματα.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως σύμφωνα με έκθεση της EUROPOL του 2009, η οικονομική κρίση αναμενόταν να εντείνει τα κρούσματα της καταναγκαστικής εργασίας και απευθυνόμενος προς την Επιτροπή θέλησε να πληροφορηθεί εάν η ίδια θεωρεί πως.....

Θα μας τρελάνουν τελείως!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση …."Ταρίφα" για το κάπνισμα σε καζίνο-νυχτερινά κέντρα
Tο ενδεχόμενο τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, όπου επιτρέπεται μέχρι σήμερα το κάπνισμα, να εξαγοράζουν το δικαίωμα με χρήματα υπέρ των νοσοκομείων, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του την Παρασκευή.


Ο σχολιασμός …
Οι άνθρωποι είναι απίθανοι σε ιδέες και έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως. Το τι σκαρφίζονται για να εισπράξουν λεφτά ξεπερνάει πλέον τα όρια της φαντασίας όλων μας. Θυμηθείτε αφού δεν μπορούσαν να ελέγξουν “τάχατε” το λαθρεμπόριο του πετρελαίου θέρμανσης (που έκαναν οι γνωστοί τους άγνωστοι) σκέφτηκαν την απόλυτη λύση που θα αποφέρει και πολλαπλά έσοδα εξομοιώνοντας την τιμή του με αυτό της κίνησης οπότε λύνουν το πρόβλημα δια παντός επιβάλλοντας στην πλειονότητα του Ελληνικού λαού από το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα … κρύες μέρες και νύχτες!!!

Άλλη απίθανη περίπτωση φαεινής εισπρακτικής ιδέας είναι το λεγόμενο πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης των κτηρίων.
Δηλαδή με λίγα λόγια εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης ζητούν από τους μικροϊδιοκτήτες ειδικά των παλαιότερων κτισμάτων να.....

Οι Κινέζοι θέλουν να μας σώσουν και εμείς κάνουμε τους... Κινέζους!

Πρώτη φορά πρόσφεραν σε κάποιο που πνίγεται όχι σωσίβιο, αλλά ταχύπλοο, και αυτός αρνείται να μπει!

Περνάμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Κυριολεκτικά πνιγόμαστε στα χρέη. Βολοδέρνουμε αριστερά και δεξιά, προσπαθώντας να βρούμε άκρη. Κρεμόμαστε από τον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. και από τον εσωτερικό δανεισμό που ολοένα γίνεται και ακριβότεροες.

Εάν δεν μας αποδεχθούν οι αγορές και η Ε.Ε. σταματήσει να μας στηρίζει, τότε πτωχεύουμε. Λένε ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Πόσω μάλλον όταν του έχουν στείλει ολόκληρη βάρκα που περιμένει δίπλα του. Και, όμως, αυτός συνεχίζεται να πνίγεται αντί να μπει στη βάρκα να σωθεί! Πέρυσι τέτοια εποχή, όταν φάνηκε καθαρά ότι έχουμε κρίση χρέους και οι μέχρι τότε πρόθυμοι δανειστές εξαφανίστηκαν, κάποιοι εφοπλιστές με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την κυβέρνηση της Κίνας, μεσολάβησαν για να...
βρει διέξοδο η χώρα.

Η Κίνα προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Όμως η ελληνική Κυβέρνηση, προτίμησε να μπει στα βαθιά, χωρίς να ξέρει κολύμπι, μη δεχόμενη την κινεζική βάρκα.
Και ερχόμαστε στη προ μηνών επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, όπου ο ίδιος προσωπικά στην ομιλία του είπε ότι η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα οποτεδήποτε αποφασίσει να βγει στις αγορές για δανεισμό.

Τέτοια συγκεκριμένη δέσμευση οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει για άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι την κινεζική αυτή δέσμευση θα την έκανε σημαία η ελληνική Κυβέρνηση και θα την ανέμιζε σε όλα τα οικονομικά φόρα για να ρίξει τα spreads, άκρα του τάφου σιωπή.
Πρώτη φορά πρόσφεραν σε κάποιο που πνίγεται όχι σωσίβιο, αλλά ταχύπλοο, και αυτός αρνείται να μπει. ,Έχει κανείς καμιά απάντηση;
http://epirus-ellas.blogspot.com 

Για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε από το διάστημα ότι οι καταιγίδες της Γης δημιουργούν ακτίνες αντιύλης

Το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα "Φέρμι" ανακάλυψε τυχαία ότι οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης. Πρόκειται για μια απρόσμενη ανακάλυψη, μια από τις πιο σημαντικές στον τομέα των γεωεπιστημών εδώ και πολύ καιρό.

Οι ηλεκτρικές καταιγίδες στον πλανήτη μας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι μπορούν να δημιουργήσουν σπινθήρες ακτίνων γάμα, όμως τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επίσης παράγονται ρεύματα ηλεκτρονίων και αντι-ηλεκτρονίων (δηλαδή ποζιτρονίων), που είναι το αντίστοιχό τους στην αντιύλη.

Το εντυπωσιακό εύρημα, που θα παρουσιαστεί στο περιοδικό γεωφυσικής "Geophysical Research Letters", ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες, με επικεφαλής την ερευνήτρια της NASA Τζούλι Μακένερι, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC.

Η ανακάλυψη δημιουργεί ένα νέο μυστήριο γύρω από τις γήινες ακτίνες γάμα, που εκτιμάται ότι δημιουργούνται κατά μέσο όρο περίπου 500 φορές τη μέρα στη διάρκεια των καταιγίδων στον πλανήτη μας. Προκύπτουν μέσα από μια.....

Τα Πάντα Όλα και τα Κοάλα; (Θα, θα, θα)...Τίποτα!!!

Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου
Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, UK
Η Tian Tian είναι ένα χαριτωμένο panda που γεννήθηκε το 2003 στην Κίνα και μετακομίζει σύντομα στον Ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου... Έρχεται ως συμβολικό επιστέγασμα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου που υπογράφτηκε πρόσφατα, παρουσία του Nick Clegg, αναπληρωτή πρωθυπουργού της Αγγλίας και του Li Keqiang αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Κίνας. Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Cameron, χαρακτήρισε την ύψους περίπου £2.6 δισεκατομμυρίων λιρών συμφωνία μια ‘πραγματική ευκαιρία’ για την οικονομία της Αγγλίας που: «αντιπροσωπεύει την αρχή ενός προγράμματος έρευνας, παιδείας και στρατηγικών συμμαχιών για τις δυο χώρες.»

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ή είναι μιας από τις πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει με κάθε ταξίδι του ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης συνασπισμού της Αγγλίας η οποία μόλις πριν δυο μήνες ανακοίνωσε το αυστηρότερο και πλέον οδυνηρό πρόγραμμα περικοπής δημοσίων δαπανών στην ιστορία της χώρας με στόχο να ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ, και κατ’ ευχή ακόμη και να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση. Να σημειώσω εδώ ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει περικοπές ύψους £81 δισεκατομμυρίων λιρών μέσα σε μια τετραετία (περίπου όσο το πακέτο στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας) και μεταξύ άλλων προέβλεπε αρχικά περίπου 500.000 και τελικά μάλλον 350.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τα χαριτωμένα panda που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των Βρετανικών εφημερίδων τις τελευταίες μέρες έφεραν στον μυαλό μου την φράση που....

Μικρά κέρδη στη Wall Street με τα βλέμματα στα αποτελέσματα και την ευρωπαϊκή οικονομία

Μικρά κέρδη σημειώθηκαν σήμερα για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, σε μια ήρεμη σε γενικές γραμμές συνεδρίαση και με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων... αλλά και στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή οικονομία, όπου κατά τη σημερινή ημέρα υπήρξε προσωρινή βελτίωση του κλίματος, με σημαντική άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και αποκλιμάκωση των spread των ομολόγων (με τη βοήθεια βέβαια, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και της παρέμβασης της ΕΚΤ).

Στα στατιστικά στης συνεδρίασης, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.274,47 μονάδες, +0,37%, ενώ επίσης με κέρδη 0,30% ο Dow Jones Industrials, στις 11.671,80 μονάδες. Τέλος, με άνοδο 0,33% ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.716,83 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, με κέρδη η μετοχή της Bank of America (14,69 δολάρια, +1,98%), της Chevron (91,83 δολάρια, +1,57%), της Intel (21,05 δολάρια, +1,74%) και της Home Depot (34,86 δολάρια, +1,37%). Στον αντίποδα, με αισθητή πτώση και σήμερα η μετοχή της AT&T (27,91 δολάρια, -1,57%), της Verizon (35,36 δολάρια, -1,56%) και της Alcoa (16,33 δολάρια, -0,97%).

Τεχνική Ανάλυση - S&P 500 (Τελευταίο σχόλιο)
Ξεκινώντας από το σπουδαιότερο παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη, αυτόν του S&P 500, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι.....

Επιμένουν οι Financial Times για χρεοκοπία

Ξανά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times αναπόφευκτη θεωρείται από αναλυτές και επενδυτές η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Για κάποιους αναλυτές η προοπτική αναδιάρθρωσης των χρεών για κάποιο από τα υπερχρεωμένα

μέλη της ευρωζώνης αποτελεί πλέον βεβαιότητα, όπως ο θάνατος και η φορολογία. Με την Πορτογαλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των κερδοσκοπικών κινήσεων ως η επόμενη χώρα που θα ζητήσει στήριξη και τις αγορές να στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα ερωτήματα που τίθενται είναι πού, πότε και πώς θα προκύψει αναδιάρθρωση χρεών»
» Ο φόβος των ζημιών και η αβεβαιότητα ως προς το πώς θα διεξάγονται μελλοντικά οι κρατικές στηρίξεις είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων ορισμένων μελών της ευρωζώνης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι.....

22% η ανεργία ως το τέλος του 2011!

Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπά η τελευταία, επικαιροποιημένη, εκτίμηση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ σύμφωνα με την οποία επισημαίνεται ότι η ανεργία μπορεί να αγγίξει και το 22% στο τέλος του 2011... φτάνοντας δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς τους 1.150.000 ανέργους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ, Σάββα Ρομπόλη, αν εκτιναχθεί η ανεργία, αντίστοιχα θα συρρικνωθούν δραματικά και τα έσοδα των ταμείων. «Σήμερα, οι 650.000 άνεργοι που καταγράφονται επισήμως στοιχίζουν στα ταμεία 6,5 δις ευρώ ετησίως. Επιπλέον, αν εξαπλωθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις για παράδειγμα στο 1/3 των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το ΙΚΑ και τα επικουρικά ταμεία θα στερηθούν περίπου ένα δις το 2011, αφού οι μισθοί μπορεί να μειωθούν έως και 20%» .

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων για το 2011, αφού η ανεργία, οι περικοπές των μισθών, η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η μείωση των εισφορών συρρικνώνουν δραματικά τα αποθεματικά τους.

Οι απώλειες για κάθε άνεργο που μένει εκτός ασφάλισης κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 5.000 ευρώ.
Επίσης, σε συρρίκνωση των εσόδων γύρω στα δύο δις θα οδηγήσει και η μείωση των εισφορών έως και 25% στους συνεπείς εργοδότες. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι συνολικά η ανεργία και οι µειώσεις µισθών – εισφορών θα αποστερήσουν το 2011, που θεωρείται η πιο δύσκολη χρονιά, από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 9 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, πάντως οι κρατικές επιχορηγήσεις (9,997 δισ.) θα είναι μειωμένες κατά 6,92% σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Εργασίας πάντως πιστεύει ότι με τα έσοδα από τη ρύθμιση χρεών και τη μείωση των δαπανών για το φάρμακο, τα ταμεία θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους το 2011, κάνοντας χρήση και ιδίων πόρων, καθώς είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί έξτρα επιχορήγηση.
Πηγή : politicanea.blogspot