ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οι Κινέζοι θέλουν την Αγροτική!!!

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μετά την «Cosco» επιθυμεί να πραγματοποιήσει ακόμα ένας από τους ισχυρότερους κινεζικούς ομίλους.
Πρόκειται για τη Reignwood η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στο real estate και διοικείται από τον Ταϊλανδοκινέζο επιχειρηματία dr Chanchai Ruayrungruang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.
Οι Κινέζοι της Reignwood, με επίσημη επιστολή που έχουν στείλει στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, έχουν εκφράσει την έντονη επιθυμία τους να αποκτήσουν, και μάλιστα άμεσα, τον μετοχικό έλεγχο της ΑΤΕ, η οποία, ως γνωστόν.....

Ποινή θανάτου για τον εκτελεστή

ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Την ποινή του θανάτου επέβαλε δικαστήριο της Αιγύπτου στον 39χρονο που σκότωσε έξι χριστιανούς κόπτες και έναν αστυνομικό το βράδυ των κοπτικών Χριστουγέννων στο Ναγκ Χαμάντι, καθώς η ένοπλη βία μεταξύ της μουσουλμανικής πλειοψηφίας και της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα, κλιμακώνεται.
Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή του θανάτου στον Μοχάμεντ Αχμέντ Χουσείν γνωστό με το ψευδώνυμο Χαμάν Καμούνι, για φόνο από πρόθεση και τώρα - όπως προβλέπει η νομοθεσία- η απόφαση θα σταλεί για επικύρωση στον ανώτατο μουφτή, επικεφαλής των θρησκευτικών αρχών της χώρας. Ωστόσο πρόκειται για μία μάλλον τυπική διαδικασία και η θανατική ποινή θα επικυρωθεί.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους δύο συνεργούς του Χουσεΐν, καθώς βοήθησαν στην φονική επίθεση το δράστη και κατείχαν τον οπλισμό, αλλά η ποινή τους θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.
Οι Χριστιανοί Κόπτες αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου των 80 εκ. μουσουλμάνων και η θρησκευτική βία κλιμακώνεται, από αντιθέσεις που πολλές φορές έχουν αφετηρία την ιδιοκτησία της γης και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας.....

Wikileaks: Να οι φοροφυγάδες

ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ OFFSHORE
Νέες αποκαλύψεις έρχονται από το Wikileaks και δια στόματος Ρούντολφ Έλμερ, ενός τραπεζικού υπαλλήλου Ελβετικής τράπεζας, ο οποίος είχε δώσει και στο πρόσφατο παρελθόν στον ιστότοπο απόρρητα εσωτερικά έγγραφα της Julius Baer όπου εργαζόταν.
Αυτή τη φορά ο Έλμερ, ο οποίος απολύθηκε από την τράπεζα το 2002, αναφέρει πως θα δώσει στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους λογαριασμών σε offshore η Δευτέρα.
Ο πρώην τραπεζικός προσέρχεται σε δίκη στην Ελβετία τη Τετάρτη για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες στο Wikileaks σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Sonntag, η οποία και αποκάλυψε την εν λόγω είδηση, ο Έλμερ θα δώσει δύο.....

Πού φτάσαμε;

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Που φτάσαμε… Σε ποια κατάντια… Σε ποιο βόθρο μας έχουνε ρίξει…Ένας λαός ολόκληρος να είμαστε φόρου υποτελείς στον Μπόμπολα, στον κάθε Μπόμπολα και στους κρατικοδίαιτους έλληνες τραπεζίτες της συμφοράς!
Ήθελα να ήξερα που θα κρυφτείτε νταβάδες, πλαστοσφυγμομέτρες, ρουφιανοδημοσιογράφοι και κωλοεργολάβοι όταν ξεσπάσει η οργή του λαού…
Μας προκαλούν τα κτήνη με τις κωλοφυλλάδες, τα βοθροκάναλα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων του κό&oy που στήσανε με τα δικά μας λεφτά…
Ένα εκατομμύριο κοντεύουν να φτάσουν οι άνεργοι, αλλά είναι κατενθουσιασμένοι με τον Τζέφρυ και τον Παπακωνσταντίνου που τους πήραν και το σώβρακο, αισθάνονται υπερήφανοι που δεν έχουνε να φάνε, κατασυγκινημένοι που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.....

Πως θα δοθούν τα δάνεια για 100.000 παλιές κατοικίες

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους θα έχουν 100.000 ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών από 1η Φεβρουαρίου ανάβει μηχανές από την πρώτη του επόμενου μηνός όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς τις τράπεζες, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση μέχρι 30% για εργασίες ύψους έως 15.000 ευρώ σε συνδυασμό με την παροχή χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να καλούν ενεργειακό επιθεωρητή για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο ενεργειακό πιστοποιητικό.
 Οι 3 κατηγορίες επιδοτήσεων ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια
Τα κριτήρια για την ένταξη σε κάποια από τις 3 κατηγορίες επιδοτήσεων είναι εισοδηματικά και αφορούν ετήσια εισοδήματα μέχρι 60.000 για ατομικό ή 75.000 ευρώ για οικογενειακό.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι.....

Πάγκαλος κατά Θέμου – Μάκη

Για άλλη μια φορά ο Θ. Πάγκαλος βάλλει κατά του Θέμου Αναστασιάδη για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αφορούσαν στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ακριβό ξενοδοχείο, αλλά και κατά των blogs, τα οποία χαρακτηρίζει χυδαία και ουσιαστικά ζητά να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι.
Πάγκαλος κατά Θέμου – Μάκη

Πιο συγκεκριμένα με συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη Καθημερινή ζητά επειγόντως νομοθετικό πλαίσιο για τα blog. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποια είναι η γνώμη του για τα ελληνικά blogs απαντά:
«Τα blogs είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά όταν ένα blog μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες blogs έχουν μετατραπεί σε.....