ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Παλαιστίνια κάνει το κορμί της ασπίδα, μπροστά από προτεταμένα όπλα!!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τη νεαρή κοπέλα να κάνει ασπίδα το κορμί της… μπροστά από προτεταμένα όπλα!!
Πολλές φορές δεν χρειάζεται μόνο όπλα για να κερδίσεις ένα πόλεμο. Πολλές φορές χρειάζεται και καρδιά, χρειάζεται ψυχή, να αψηφάς τον πόνο και τον θάνατο και να υπερασπίζεσαι αυτό που θεωρείς εσύ σωστό με οποιοδήποτε κόστος.
Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη κάποιο συννεφιασμένο πρωινό μερικούς μήνες πριν.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς είναι σφοδρότερες από ποτέ. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες μέρα με τη μέρα εξαρθρώνουν τις ομάδες αντίστασης και προωθούνται μέτρο – μέτρο. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Οι Παλαιστίνιοι πολεμούν ακόμη και με σφεντόνες. Μικρά παιδιά, αμούστακα, όπως άλλωστε και οι Ισραηλινοί φαντάροι. Κάποια στιγμή ετοιμάζονται να εισβάλουν σε κατοικίες πάνω σε ένα λόφο. Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίζεται μια κοπέλα. Είναι δεν είναι 18 χρονών. Κατεβαίνει τον λοφίσκο και στέκεται δίχως να μιλά μπροστά από τους στρατιώτες. Δεν κάνει καμία κίνηση, απλά τους εμποδίζει να.....

Επιβάλλουν πρόστιμα εκατ. που … δεν εισπράττονται ποτέ !

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβάλλει την πολύ μεγάλη αύξηση στις επιβληθείσες ποινές, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όχι μόνο διαψεύδουν στην ουσία αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση και την «προπαγανδιστική» στρατηγική της, καθώς δείχνουν ότι τα ποσά που τελικώς εισπράττονται αντιστοιχούν σε όχι περισσότερο από το… 3% !
Η εικόνα μηδαμινής είσπραξης των προστίμων σχηματίζεται από τις εγγραφές του κρατικού προϋπολογισμού:
Το 2010, τον πρώτο στην ουσία χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και που σύμφωνα με την «προπαγανδιστική» στρατηγική της κυβέρνησης επιβλήθηκε ένα «συμμάζεμα» των κρατικών μηχανισμών και των οικονομικών μεγεθών, οι συνολικές εισπράξεις από πρόστιμα εκτιμάται ότι έφτασαν περίπου στα 211 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, εμφανίζεται …μειωμένο έναντι του αντίστοιχου του 2009 κατά 11,3%.
Να σημειωθεί ότι στο κονδύλι των 211 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται τα πρόστιμα που επέβαλαν οι εφορίες για άμεσους και έμμεσους φόρους όπως και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ). Περιλαμβάνονται επίσης τα πρόστιμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, των διοικητικών δικαστηρίων, των τελωνείων αλλά και του λιμενικού.
Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα της κατάρρευσης είσπραξης των επιβαλλόμενων προστίμων αξίζει να τονιστεί ότι το 2010, μόνο από το ΣΔΟΕ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους…. πέντε δισ. ευρώ!
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ανώτερο στέλεχος των ελεγκτικών αρχών «Γέμισαν τα δημόσια ταμεία από… πρόστιμα του αέρα»…..
politis-gr.com

Ο Μανώλης Γλέζος για τα 164 (!) εκ. ευρώ που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα και για το θέμα του Διστόμου

Ο Μανώλης Γλέζος μιλά για τις αποζημιώσεις που χρωστούν οι Γερμανοί στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά και σε ιδιώτες, όπως τα θύματα του Διστόμου και φυσικά για την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

 Σύνολο χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα: 164 εκ. ευρώ (χωρίς τους τόκους)

toixo-toixo.blogspot.com

Κομματική… παρθενορραφή

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ θέλαμε ενωμένους ενάντια στη διαφθορά. Πέρα από «ιδεολογίες» και κόμματα. Τους δυο «μεγάλους», με το μεγάλο μερδικό τους για την κατάντια...
Τους περιμέναμε τολμηρούς να ξεσπαθώνουν δείχνοντας με το δάχτυλο ενόχους στα… φίλια τμήματα. Όχι στον «εχθρό», απέναντι. Δεν το έπραξαν και χαθήκαμε στην αναζήτηση. Δεν έστερξαν στην αυτοκάθαρση των «ιδεολογικών» τους σχηματισμών και η αμφισβήτησή μας ανταγωνίζεται τη διαφθορά σε μέγεθος, ανάκατη με αηδία.

ΚΑΙ, βέβαια, της δεξιάς (σχηματικά ο όρος) τα παλικάρια κουβαλούν την ιστορία και τις εμπειρίες τους. Από δράσεις που απαιτούσαν την ακίδα του δόρατος για επίθεση και την ασπίδα σιδερένια, για την άμυνά τους. «Ξέρεις να κρύψεις; Κλέψε!». Και το’ καναν πράξη και πρακτική πολλά της «εθνικοφροσύνης» άξια παλικάρια, σε εποχές που «τα’ σκιαζε η φοβέρα».
ΚΑΝΟΥΜΕ άλμα και πάμε στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, πριν αξαλλαγεί σε εκσυγχρονιστικό, με τα…