ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στις αγορές για άλλα 500 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το Δημόσιο την προσεχή Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Πρόκειται για τη δεύτερη μηνιαία έκδοση τίτλων αυτό το μήνα μετά την άντληση 1,95 δισ. ευρώ την Τρίτη 7 Ιανουαρίου μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων με επιτόκιο 4,90%.Όπως διευκρινίζει ο ΟΔΔΗΧ, στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.
http://stavros-marinis.blogspot

Βάλτε τέλος ... στην αποχαύνωση!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τον τελευταίο καιρό βλέποντας και ακούγοντας το πως καλύπτουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων τα γεγονότα που βλάπτουν την εικόνα της κυβέρνησης που αβαντάρουν (όπως αυτά της Κερατέας ακόμα και την υπόθεση του κ. Γκλέτσου) είμαι πεπεισμένος πλέον ότι για τα σημερινά μας χάλια την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι εν λόγω “υπηρέτες" της ενημέρωσης.
Οι υπηρέτες, οι οποίοι έχοντας στα χέρια τους την πληροφόρηση την μετάλλαξαν σε παραπληροφόρηση για τον λαό και σε εργαλείο εκβιασμού των πολιτικών!!!
Αυτοί οι τύποι με το μειλίχιο ύφος και την παντός επί στητού γνώση, είναι οι πραγματικοί μας δυνάστες γιατί εκμεταλλεύτηκαν το ύψιστο λειτούργημα και υποχρέωση που είχαν για να ελέγχουν την εξουσία, σε αιχμή του δόρατος προς όφελος των ιδίων, αλλά και των αφεντικών τους οι οποίοι από γραφιάδες και υπηρέτες του τύπου, έγιναν παράλληλα ειδικοί σε μπολντόζες αλλά και σε μεγάλα μηχανήματα οδοποιίας, στήνοντας μεγάλες εργολαβικές εταιρείες οι οποίες με.....

Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος των πέντε

Κατηγορίες για τρομοκρατία και οπλοκατοχή απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων -των τεσσάρων νεαρών στο Βύρωνα και της 27χρονης Γερμανίδας.

Ειδικότερα...η δίωξη αφορά στις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς αυτή να διευκρινίζεται, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους και αρνήθηκαν εντός του εισαγγελικού γραφείου να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη Γερμανίδα ζήτησε από την εισαγγελέα να επικοινωνήσει με το δικηγόρο της.
http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com/

500.000 ευρώ για γκάλοπ θα δώσει το υπουργείο Παιδείας!!

Την ώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία με τους πολίτες να βλέπουν την τσέπη τους άδεια, το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, θα πληρώσει 500.000 ευρώ για γκαλοπ, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές που έχει εξαγγείλει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα 500.000 ευρώ που θα δοθούν είναι χρήματα που εντάσσονται στον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ για πράξεις που αφορούν έρευνες θεμάτων παιδείας. Μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί έργα ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν ιδιωτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων. Το περίεργο, βέβαια, είναι ότι κάποια από τα έργα για τα οποία έχουν προκηρυχθεί γκάλοπ, όπως το νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Από τα κοινοτικά κονδύλια, ακόμη, προβλέπεται το ποσό των 1.150.000 ευρώ προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιήσει αξιολόγηση και δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, αν και το ίδρυμα που θα αναλάβει το έργο διατηρεί τη δυνατότητα να το δώσει σε άλλoν ιδιωτικό φορέα. Σημειώνεται, πάντως, ότι για την ειδική αγωγή έχει ξαναπραγματοποιηθεί αξιολόγηση το 2004, ενώ το έργο της αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση έχει προκηρυχθεί στο παρελθόν, με μοναδικό αποδέκτη ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Πατρών. Για προκλητική διασπάθιση των χρημάτων του ΕΣΠΑ που είναι κοινοτικά κονδύλια, αλλά και ελληνικά χρήματα» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, προτάσσοντας το αίτημα να καλυφθούν πρώτα οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και ζητώντας τον αναλυτικό προϋπολογισμό και τα σχετικά τεχνικά δελτία από το αρμόδιο υπουργείο.
http://24gr.blogspot

Γερμανία: «Δεν θα επισκιαστούν οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας»

Ξάφνιασε τη γερμανική κυβέρνηση η απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμούσα διαδικασία Ιταλίας-Γερμανίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαρακτήρισε τη διαδικασία της Χάγης ως «νομική υπόθεση» και εκτίμησε ότι «οι γερμανο-ελληνικές σχέσεις δεν θα επισκιαστούν από αυτήν».

Ο αναπλ. εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξ. Στέφαν Μπρέντολ δήλωσε σήμερα ότι «απόφαση παρέμβασης την τελευταία ή προτελευταία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας είναι μία απόφαση που έρχεται τουλάχιστον πολύ αργά». Ο εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για μία «καθαρά νομική υπόθεση» και ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Τετάρτης 12.01.11 οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας ο κ.Βεστεβέλε επανέλαβε στον κ. Δρούτσα την πάγια γερμανική στάση επί του θέματος. Αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση του θέματος ο εκπρόσωπος του.....

Γιάννης Μπουτάρης Θέλει «γειτονιά του έρωτα» εκτός κατοικημένης περιοχής

Την πρόταση να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους οίκους ανοχής.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιεροδούλων, εκείνες εξέθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας των οίκων ανοχής και ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης, προκειμένου να ακούσει και τις δικές τους απόψεις, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο ζήτημα.
http://www.tovima.gr

Tυχόν επιμήκυνση θα φέρει «νέα μνημόνια»

υχόν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ «θα φέρει νέα μνημόνια, νέα πιο αυστηρά μέτρα και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη στους δανειστές μας, οι οποίοι θα κερδίσουν από το αυξανόμενο επιτόκιο».
Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη σύνοδο της νέας εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), για πρώτη φορά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.
«Τέτοιες επιλογές δεν λύνουν το πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι επιλογές που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, είναι αυτές της ριζικής ανατροπής του πλαισίου και αναδιάρθρωσης του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιλογές που μπορούν να δώσουν πνοή και ζωή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Αυτές τις επιλογές θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με σθένος ως ευρωπαϊκή αριστερά, τόσο στο σύνολο της Ευρώπης, όσο και στη χώρα μας που σήμερα αποτελεί το πειραματόζωο των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων σχεδίων», κατέληξε, στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας.
tovima.gr

470.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα!

Σε 470.000 εκτιμά το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) τον αριθμό των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα...αριθμός που επιδεικνύει μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, σε δυο μόλις χρόνια.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος Clandestino της ΕΕ, πριν από δυο χρόνια, οι μη νόμιμοι αλλοδαποί έφταναν σε 280.000. Πρόκειται λοιπόν για ποσοστιαία αύξηση 60%.Μελετώντας την κατάσταση των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα, ο ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Μαρούκης, τους έχει διαχωρίσει μεταξύ όσων οι κοινότητες διαβιούν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αυτών που δημιούργησαν νεοσυσταθείσες κοινότητες.Στην πρώτη ομάδα ανήκουν Αλβανοί, Πακιστανοί, Γεωργιανοί και Μπαγκλαντεσιανοί. Οι μη νόμιμοι Αλβανοί απασχολούνται στους ίδιους τομείς με τους νόμιμους ομοεθνείς τους και αντιμετωπίζουν.....

Φέρτε τα ονόματα όσων χρωστούν

H λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούν στο δημόσιο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  Π. Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλ. Θεοδωρίδης, Θ. Παπαγεωργίου και Π. Στασινός με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Όπως δημοσιεύει το Έθνος, με πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή, οι πέντε βουλευτές επανέρχονται στο θέμα της απόσυρσης της ρύθμισης για τη διαγραφή των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών» από το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα επαναφέρει τη διάταξη, οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τόσο τα ονόματα των οφειλετών όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας με την οποία να αποδεικνύεται αν διαθέτουν ή όχι μετοχές σε off shore εταιρείες.
Επιπλέον, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνήθηκε η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.
OXI ALLO KAPBOYNO

ΗΠΑ - Μεξικό Χωρίς «ηλεκτρονικά μάτια» ο φράχτης των συνόρων

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή την ακύρωση του αμφιλεγόμενου σχεδίου να τοποθετήσει κάμερες στο φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό με σκοπό την καλύτερη επιτήρηση της μεθορίου. Το σχέδιο SBInet για τον «εικονικό φράχτη» που θα έρχονταν να ενισχύσει τα υπάρχοντα μέτρα προέβλεπε τοποθέτηση καμερών, ραντάρ και αισθητήρων κατά μήκος των συνόρων για τον περιορισμό της εισόδου παράνομων μεταναστών από το Μεξικό και την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Αντί των ηλεκτρονικών μέτρων θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέτρα, αναφέρουν τώρα οι Αρχές. Όπως διευκρίνισε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας θα αξιοποιηθούν εμπορικά συστήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα μέσα. Την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού φράχτη θα αναλάμβανε η Boeing, αν και όλο αυτό το διάστημα καταγράφονταν καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε έκθεσή του εκτιμούσε ότι το κόστος θα έφτανε το ένα δισεκατομμύρια δολάρια για μόλις 85 χιλιόμετρα με την πρόταση της Boeing. Με τη νέα προσέγγιση θα φτάσει τα 750 εκατομμύρια για 520 χιλιόμετρα.
Τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό έχουν μήκος που ξεπερνά τα 3.000 χιλιόμετρα.
Το 2010 εγκρίθηκε νόμος για την ενίσχυση των συνόρων με άλλους 1.500 συνοριοφύλακες, τελωνειακούς και αστυνομικούς. Επιπλέον 1.200 στρατιώτες της Εθνοφρουράς βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του συνόρου.
 http://www.tovima.gr