ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Απίστευτο" Ένας Κινέζος αγρότης καταδικάστηκε σε ισόβια για τι δεν πλήρωσε διόδια

Ο Shi Jianfeng αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τι απόφυγε τα διόδια των 3,7 εκατ. γιουάν (£ 350.000? $ 560.000).και του επέβαλε πρόστιμο 2 εκατ. γιουάν. Αλλά το δικαστήριο, στην Pingdingshan, Henan επαρχία, αποφάσισε να του δώσει το δικαίωμα να δικαστεί εκ νέου μετά από μια εκστρατεία στο Διαδίκτυο επικρίνοντας την πρόταση.

Κατάφερε να αποφύγει την καταβολή διοδίων με την τοποθέτηση στρατιωτικών πινακίδων κυκλοφορίας - που επιτρέπουν την ατελή ταξίδια - για τα οχήματα του. Λέτε να κάνουν και εδώ το ίδιο.
http://ksipnistere.blogspot

Και νέα υποβάθμιση από τη Fitch

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε πριν από λίγο την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά μία βαθμίδα στο ΒΒ+, από την προηγούμενη του ΒΒΒ-, γεγονός που μας τοποθετεί στην κατηγορία των λιγότερο αξιόπιστων κρατών για την έκδοση ομολόγων.

http://kafeneio-gr.blogspot

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Σε απελπισία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (πλην των βολεμένων και των παλαμοκροτητών κάθε πολιτικής αποχρώσεως), με την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη καθημερινά! Εικόνες σαν αυτή που βλέπετε -και δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ στην Πατρίδα ΜΑΣ- δυστυχώς θα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, αποτέλεσμα του... ενδιαφέροντος για τον τόπο και τον λαό του των ποικιλόχρωμων πολιτικάντηδων! Όλοι αυτοί βλέπετε έχουν μεριμνήσει "συνταγματικά" και "νομοθετικά" για τα κεκτημένα τους, εις βάρος πάντα του ειρωνικά αποκαλούμενου "κυρίαρχου" λαού! Η σύμπνοια και η ομόνοια των Ελλήνων είναι επιβεβλημένη στις ακόμη δυσκολότερες μέρες που έρχονται... Ας σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου, με κάθε τρόπο και μέσο και να μην "τσιμπάμε" με την στημένη επιχείρηση να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης... Τα σχέδια των ξενοκίνητων και των προσκυνημένων μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταστρέψουμε! Δεν θα γίνουμε επαίτες και δούλοι εκείνων που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια... Ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι...
Δήμητρα Μυλωνά
stoxos.gr

Πανούσης vs Πρετεντέρης

Τον δημοσιοκάφρο Γιάννη Πρετεντέρη είχε στο στόχαστρο του σήμερα ο Τζίμης Πανούσης σε μια απ’ συνηθισμένες του ραδιοφωνικές «συνεντεύξεις».

Στα λίγα λεπτά που διαρκεί το βιντεάκι που φτιάξαμε (Δείτε το), οι χαρακτηρισμοί που εισπράττει το τσιράκι κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΔΟΛ, κλπ (πραγματικά θα θέλαμε να ξέραμε από πόσα ταμεία σιτίζεται ο Γιάννης Πρετεντέρης) μόνο ο Τζίμης Πανούσης θα μπορούσε να τους προσδιορίσει με τόση σαφήνεια.

 Φυσικά άτομα σαν τον Πρετεντέρη είναι τόσο παχύδερμα, που δεν τους απασχολεί η σάτιρα όσα καυστική και να είναι, αρκεί να τσεπώνουν χοντρά το «μπαγιόκο» …

Πηγή : tsak-giorgis.blogspot

Έρχεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα



Με ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που όμως πέρασε απαρατήρητο από όλα τα ΜΜΕ, ασχολείται σε τετρασέλιδο του ρεπορτάζ το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί. Μιλάμε για την «Κάρτα του πολίτη» που προωθεί η κυβέρνηση για να αντικαταστήσει την γνωστή αστυνομική μας ταυτότητα, και που σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού που υπογράφει η Άννα Δολάνη, σημαίνει ότι όλοι/ες μας θα φακελωθούμε ηλεκτρονικά.

Απ’ αυτό το πάρα πολύ σημαντικό δημοσίευμα παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα:

Γράμμα που έστειλε μια 96άχρονης σε τράπεζα-Η ταπεινή σας πελάτισσα…

Σας παρουσιάζουμε ένα γράμμα που έστειλε μια 96άχρονη γυναίκα σε μια Τράπεζα. Ο Διευθυντής της Τράπεζας που το έλαβε το βρήκε τόσο διασκεδαστικό, που το δημοσίευσε στην εφημερίδα «New York Times».

«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου. Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και.....

Αναδιάρθρωση χρέους Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας προτείνει o Economist

Ο Economist απέρριψε συλλήβδην τη στρατηγική διάσωσης της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας για την ανάγκη αναδιάρθρωση των χρεών των περιφερειακών χωρών της, ενώ εν αναμονή της διάσωση της Πορτογαλίας ζήτησε ήδη με τον τίτλο της μακροσκελούς ανάλυσής του την υιοθέτηση ενός «Σχεδίου Β» από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις εθνικές κυβερνήσεις.
Το βρετανικό εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία στην Ευρωζώνη από την επιτυχή έκδοση των πορτογαλικών ομολόγων, εκτιμώντας πως τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων στο 6,70% αποδεικνύουν ότι η Λισσαβόνα δεν μπορεί να διασφαλίσει σε βάθος χρόνου τη χρηματοδότησή της από τις αγορές, ενώ παράλληλα έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για το κόστος του χρέους του Βελγίου.
«Αυτό το χάλι, οδηγεί σε ένα καταθλιπτικό συμπέρασμα. Η στρατηγική διάσωσης της Ευρωζώνης, που σχεδιάστηκε για να καθησυχάσει την αγορά και να θέσει ένα.....

Λύση τώρα με αναδοχή, ζήτησαν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς από τον Γ Παπακωνσταντίνου

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ του ζήτησαν να λύσει το πρόβλημα τώρα, πριν οδηγηθούμε σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που θα αναγκάσει το δημόσιο να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους εντόκως και εις το πολλαπλάσιο.
“Συνεργαστείτε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ακούστε τις προτάσεις μας για να δοθεί λύση τώρα. Λύση είναι μόνο η αναδοχή”. Ο υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του και τόνισε ότι θα συζητήσει άμεσα το θέμα με τον υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη ενώ έδωσε την υπόσχεση για συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, όπου επισημαίνεται οτι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζημιωθέντων από ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κ. Θεοχάρης Πετρίδης και ο οργανωτικός γραμματέας κ. Νίκος Κεχαγιάογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ είχαν την παραπάνω συνομιλία με τον υπουργό.
Με το πέρας της ομιλίας του κ. Μπαρνιέ στην πιο πάνω εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα για τρεις ερωτήσεις. Την μία από αυτές διατύπωσε ο.....

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακόμη η Ελλάδα»

Ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αθήνα«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» υπογράμμισε την Παρασκευή ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, αποκλείοντας πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε με θάρρος τις προκλήσεις της κρίσης. Νωρίτερα, ο κ. Μπαρνιέ είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σειρά επαφών έχει και σήμερα στην Αθήνα ο Επίτροπο για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπαρνιέ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως "συζητάμε για την ευρωπαϊκή κρίση και τα ζητήματα της εσωτερικής αγοράς και εξηγήσαμε ότι για εμάς, η κρίση αυτή απέδειξε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε μονόδρομος, ούτε λύση. Η μόνη οδός, για να βγούμε από αυτή την κρίση, μια ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της ανάπτυξης".

Μιλώντας την Πέμπτη σε δήλωση του ΙΣΤΑΜΕ ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι οι τράπεζες και όχι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη τους. Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες».
skai.gr

Χειροπέδες στον Νο1 Ελληνα παιδόφιλο!

Ο Νο 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη παιδόφιλος πιάστηκε στο «δόκανο» του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Πρόκειται για έναν 31χρονο -προσφάτως παντρεμένο μάλιστα- επιχειρηματία, οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο με σκληρό παιδικό πορνό.

Σοκ προκάλεσε ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς το αρρωστημένο περιεχόμενο που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του παιδόφιλου, ο οποίος ικανοποιούσε τα αρρωστημένα σεξουαλικά του πάθη βλέποντας βίντεο με βασανισμούς και βιασμούς ανήλικων παιδιών!

Μάλιστα το τέρας που κρυβόταν πίσω από ανθρώπινο προσωπείο φορώντας τα in, ακριβά κοστούμια του, το ανθρωποειδές που περνούσε στον κόσμο την εικόνα του καλού επιχειρηματία που μέχρι τη σύλληψή του έχαιρε κοινωνικής εκτίμησης και αποδοχής, είχε τόσο σάπια ψυχή -διαποτισμένη από άκρα διαστροφή- που λάτρευε να παρακολουθεί στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του κοριτσάκια μόλις δύο ετών, τα οποία υποβάλλονταν σε φριχτά βασανιστήρια και απανωτούς βιασμούς!

Αυτός λοιπόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εδώ και δύο χρόνια ο στόχος του Μανώλη Σφακιανάκη, του επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μεγαλυτέρου διώκτη των παιδοφίλων στην Ελλάδα, καθώς ο 31χρονος επιχειρηματίας στον χώρο πώλησης τροφίμων είχε εις βάρος του ακόμη και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ηταν τόσο βουτηγμένος στη λάσπη της παιδικής πορνογραφίας, που -με τα προσωνύμια «dady 31» και «Πανάθα 13»- ήταν πασίγνωστος στους παιδόφιλους όλης της Ευρώπης, κυρίως της Ολλανδίας, για το σκληρό υλικό που αναρτούσε στην ιστοσελίδα που διατηρούσε.

Τώρα, τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το ενδεχόμενο ο 31χρονος επιχειρηματίας να είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ωστόσο το πλέον σοβαρό σε αυτή την ήδη ζοφερή υπόθεση είναι οι βάσιμες υποψίες των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη δράση του ακόμα και στη γειτονιά του, στα νότια προάστια της Αττικής.

Οι λεπτομέρειες για τη δράση του επιχειρηματία αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Εικόνες που σοκάρουν, που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους... Εικόνες που μόνο αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε λογικό άνθρωπο. Ακόμη και ο πιο άκαμπτος πραγματικά λυγίζει μπροστά στον βασανισμό ανυπεράσπιστων παιδιών από κτήνη…

Μάλιστα πολλές από τις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του με τα βασανιστήρια και τους βιασμούς ανήλικων αγοριών και κοριτσιών φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», στους πέντε σκληρούς δίσκους που είχε στην κατοχή του ο επιχειρηματίας υπάρχει υλικό στο οποίο διακρίνονται παραλίες και τοπία που παραπέμπουν σε περιοχές των νοτίων παραλίων της Αττικής.

Πάντως το ενδεχόμενο να έχουν κακοποιηθεί παιδιά και στην Ελλάδα για λογαριασμό παιδόφιλων που επισκέπτονταν την ιστοσελίδα του «Πανάθα 13» ή «Dady 31», θα διαπιστωθεί μόλις ολοκληρωθεί η εργαστηριακή έρευνα σε όλο το ογκώδες υλικό που βρέθηκε. Φυσικά κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο, καθώς πρόκειται για αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.

Ηταν θέμα τιμής η σύλληψή του
Εδώ και δύο χρόνια στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον 31χρονο επιχειρηματία. Εκείνη την εποχή μάλιστα είχε εκδοθεί εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν ανέφερε τα στοιχεία του, παρά μόνο τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες προσπάθειες κι αν είχαν κάνει οι ειδικοί του τμήματος είχαν πέσει στο κενό, καθώς ο 31χρονος γνώριζε πολλές τεχνικές απόκρυψης των ηλεκτρονικών του αποτυπωμάτων. Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτή ήταν θέμα τιμής για τον Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος έφερε εις πέρας μαζί με τους αστυνομικούς του και αυτή την αποστολή.

Χθες το πρωί ειδική ομάδα του τμήματος είχε στήσει... καραούλι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και μάλιστα σε σημείο που ήταν αδύνατον να εντοπιστεί. Τη στιγμή που έβγαινε από τη μονοκατοικία του επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου του έδειξαν το ένταλμα του εισαγγελέα για την κατ’ οίκον έρευνα.

Εκεί ανακάλυψαν πέντε σκληρούς δίσκους, συνολικής χωρητικότητας 2 Tera, γεμάτους σκληρό παιδικό πορνό, με παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών. Μάλιστα στην ιστοσελίδα που διατηρούσε στο Διαδίκτυο είχε κατηγοριοποιήσει τις ηλικίες των άτυχων παιδιών που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος, ώστε ο κάθε χρήστης που αντλεί ευχαρίστηση μέσα από τη φρικτή εικόνα του βιασμού ενός παιδιού να είναι σε θέση να επιλέξει την ηλικία που τον ενδιέφερε. Σήμερα ο Νο 1 παιδόφιλος στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα οδηγηθεί στον ανακριτή
espressonews.gr

Οικονομική ανάκαμψη για τους λίγους


Ας επικεντρωθούμε στους Πλούσιους των ΗΠΑ (και επίσης τους Πολύ Πλούσιους). Το 2009 αριθμούσαν 2.9 εκατομμύρια, αποτελούσαν δηλαδή το 1% του πληθυσμού των αμερικανών πολιτών. Το «επενδυτικό ενεργητικό» τους συνολικά έφτασε στα 12.9 τρις. Για το 2009, το συνολικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ έφτασε το 1.7 τρις.

Του Ρικ  Γουλφ

Πού βρίσκεται η ακριβοθώρητη ανάκαμψη; Οι τράπεζες, λένε ορισμένοι, έχουν ανακάμψει. Παρ΄ όλα αυτά, οι ίδιες παραμένουν εξαρτημένες από την Ουάσιγκτον, δεν εγκρίνουν τα δάνεια τα οποία είναι απαραίτητα για μια γενική ανάκαμψη και αρκετές μεσαίου ή μικρού μεγέθους τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάρρευση. Η αγορά αποθέματος δεν δείχνει να ανακάμπτει. Ο δείκτης Dow, που κυμαινόταν στις 14.000 μονάδες το 2007, όταν ο καπιταλισμός  έφτασε στο όριο, σήμερα έχει φτάσει στις 10.000 μονάδες περίπου. Ο δείκτης Nasdaq, που βρισκόταν στις 2800 μονάδες τότε, σήμερα έχει φτάσει να βρίσκεται στις 2300. Οπουδήποτε αλλού, ανεργία, χρεοκοπίες, καταθλιπτική στεγαστική
αγορά: δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης. Παρά ταύτα, η έρευνα μου αποκάλυψε ένα προνομιακό πεδίο ανάκαμψης για μια ομάδα, το οποίο αναδεικνύει μια πιο χρήσιμη στρατηγική για τη διαχείριση της κρίσης.


Κάθε χρόνο, δύο μεγάλες εταιρίες προσεγγίζουν.....

ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ; Πούλησαν K A I το FIR Αθηνών, ΜΕΧΡΙ το 2019!!!

Με μια περίεργη απόφαση του υφυπουργού των Οικονομικών Γ. Φλωρίδη (αρ. 2/73348/0049 από 12-12-2001), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ
1660/12-12-2001 τεύχος Β’, έχει δε ως τίτλο την αθώα και παραπλανητική φράση «Τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), αποφασίζεται:
Η «πώληση», εκχώρηση και μεταβίβαση των εσόδων και αντιστοίχων απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου κατά του Eurocontrol έως 31-3-2019 προς την αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «AEOLOS S.A.» η οποία εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου! Η εταιρεία αυτή θα εκδώσει – προφανώς ως αντάλλαγμα – μια σειρά ανωνύμων τίτλων συνολικού ποσού 355 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Εν όψει της αποφάσεως αυτής οι Έλληνες φορολογούμενοι διερωτώνται:
1. Στα μεταβιβαζόμενα δικαιώματα περιλαμβάνονται και τα τέλη και δικαιώματα του F.I.R. Αθηνών; Και αν ναι, γιατί μεταβιβάζονται πολύτιμα κυριαρχικά δικαιώματα, που αποτελούν και σπουδαίο εθνικό πάρκο, έστω και για ορισμένα χρόνια;
2. Γιατί δεν έγινε διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, αλλά.....

ΚΥΠ, ΕΥΠ, Χρυσοχοΐδης, Wikileaks

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΧΡΟΝΙΑ αντικομουνισμού και φοβίας. Σε ντεκόρ που το’ φτιαξαν οι «μεγάλοι» για τους «μικρούς». Δεν… ήρθαν στα χέρια Σοβιετική Ρωσία και ΗΠΑ, αλλά φτιάξαν’ το (ψυχρό) κλίμα και τη (θερμή) ατμόσφαιρα για να το κάνουν τα δορυφόρα κράτη των πρώτων και τα προτεκτοράτα των δεύτερων. Είχε η Ανατολή τα πολιτικά της συστήματα, είχε και η Δύση τα δικά της. Και, βέβαια, τα συστήματα καθυπόταξης των λαών στην εξουσία τους. Και με τις αστυνομίες; Με τις μυστικές τους υπηρεσίες;
Η Ελλάδα των μεγάλων θυσιών και τη μηδενικής ανταμοιβής «έπρεπε» να αναπνέει αντικομουνιστικά. Θεωρητικά μετά την επιδίκασή της στη Δύση (Γιάλτα ’45) και πρακτικά (και απολύτως… πειστικά) μετά τον Εμφύλιο (‘46-49). Να ελέγχεται το φρόνημα των πολιτών της και στο βάθος… κομμουνιστικός κίνδυνος. Στήθηκαν, λοιπόν, μηχανισμοί και οργανώθηκε. Με τις υπηρεσίες, τους θεσμούς και τους ανθρώπους του. Με τους «συνοδοιπόρους» και τα «μιάσματα» (μεταγενέστεροι οι όροι) αποκλεισμένους δια βίου και με βάση το περιεχόμενο του φακέλου.
ΚΑΙ πώς εμπλουτίζεις τον φάκελο με στοιχεία και «στοιχεία»; Ποιοι φιλοτεχνούν το… πορτραίτο σου για να για να σε κάνουν «μουλαρά» στο στρατό, τα «δικά τους παιδιά» δόκιμους και την πατρίδα στα δυο; Υπηρεσίες στελεχωμένες με ό,τι καλύτερο από «εθνικοφροσύνη» διέθετε η Ελλάδα των τσαρουχάδων με τη φωτογραφία του βασιλιά στο εικονοστάσι.
ΚΙ άρχισε το φαγοπότι γερά και… μυστικά. Να καταβροχθίζονται τα μυστικά κονδύλια από αφανή τρωκτικά, στο όνομα της.....

Απαγόρευση πλειστηριασμού 1ης κατοικίας έως 30/6

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) η τροπολογία της κυβέρνησης για την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011, της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη που προβλέπεται από τον νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άρθρο 9, ν. 3869/2010).
Η ισχύς της απαγόρευσης έληγε στις 3 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και παρατείνεται ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης στην οποία βρίσκεται ο νόμος και με σκοπό να διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση της προβλεπόμενης φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους οφειλέτες για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η παράταση καθίσταται αναγκαία, λόγω του ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί και απαντήσει στο πλήθος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.
NEWSN.WORDPRESS.COM

Τιμή ρεκόρ για το πετρέλαιο

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΑ 97,77 ΔΟΛΑΡΙΑ
Φωτιά αναμένεται να πάρουν τα καύσιμα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καθώς το πετρέλαιο εκτοξεύθηκε κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας τιμή ρεκόρ 27 μηνών!

Το μπρεντ το μεσημέρι διαπραγματευόταν στα 97,77 δολάρια, πέφτοντας ελαφρά από την τιμή ρεκόρ των 98,46 δολάρια νωρίτερα στην ημέρα. Στην τιμή αυτή βρισκόταν το πετρέλαιο τον Οκτώβριο του 2008 όταν η οικονομική κρίση είχε μόλις αρχίσει, όμως αυτή τη φορά - σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς- η εκτίναξη της τιμής οφείλεται σε διαρροή αερίων σε δύο πετρελαιοπηγές της Νορβηγίας που οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας τους, ενώ το σύστημα αγωγών της Αλάσκας υπολειτουργεί επίσης λόγω διαρροής.

Ένας ακόμη παράγοντας που οδήγησε σε άνοδο τις τιμές του αργού είναι ότι προβλέπεται αυξημένη ζήτηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ύφεση της οποίας φαίνεται να αναστρέφεται, όσο και από την πρόθεση της Ιαπωνίας και την Κίνας να αγοράσουν κρατικά ομόλογα χωρών και να ενισχύσουν την προσπάθεια ανάκαμψης των οικονομιών τους.

Η εκτίναξη της τιμής του αργού αναμένεται πάντως ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής της βενζίνης που ήδη βρίσκεται στα 1,60 λεπτά το λίτρο κατα μέσο όρο σε όλη τη χώρα, καθώς τα διυλιστήρια θα αυξήσουν την τιμή plats προμήθειας στις εταιρίες παροχής καυσίμων και αυτές με τη σειρά τους στα πρατήρια.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πάντως ότι η τιμή του πετερελαίου θα αυξηθεί στο επόμενο διάστημα καθώς σύμφωνα με τον Bloomberg το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε ανακοίνωση υποχώρησης αποθεμάτων για έκτη συνεχή εβδομάδα - περίοδο τόση ώστε να κατέχει το ρεκόρ από το 2009.

Ενοχλημένη η Γερμανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ
Την αντίδραση της Γερμανίας προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας να καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Διστόμου, ενώ στην αντίστοιχη εκκρεμή δίκη, το γερμανικό κράτος θα επικαλεστεί το προνόμιο της ετεροδικίας.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι "δεν έχει καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Γνωρίζουμε επίσης τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία, όμως, εμμένει στη στάση της και είναι αισιόδοξη ότι η νομική της προσέγγιση θα γίνει αποδεκτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά μάλιστα με προσφυγές κατά της Γερμανίας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "μάλλον θα γίνουν σεβαστές οι διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και κυρίως η ασυλία της Γερμανίας, ως κράτους. Εάν πάψει να ισχύει αυτή η βασική αρχή, απειλείται η παγκόσμια κοινότητα κρατών με νομική ανασφάλεια", καταλήγει η ανακοίνωση του Γερμανού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Βεστερβέλε, ενημερώθηκε τηλεφωνικά χθες το βράδυ της Τετάρτης από τον Έλληνα υπουργό Δημήτρη Δρούτσα, για την απόφαση υποβολής παρέμβασης της Ελλάδας στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας - Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθως βγήκε στη δημοσιότητας σήμερα η ανακοίνωση για το σχολιασμό της εξέλιξης της υπόθεσης.
http://news247.gr