ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τα δένδρα δεν ψηφίζουν, αλλά τα καλλωπιστικά φυτά χρειάζονται ψήφους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ακόμη πτυχή του πελατειακού συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα – οικονομικά, ηθικά, περιβαλλοντικά.
Σηκώθηκε ο κόσμος στο ποδάρι, επειδή η υπουργός Περιβάλλοντος θέλησε να προστατέψει με νόμο τις...
περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, θεσπίζοντας διάταξη που επιτρέπει την οικοδόμηση μόνο σε οικόπεδα έκτασης δέκα στρεμμάτων και όχι τεσσάρων, όπως ισχύει σήμερα.
Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τα έκαναν, λέει, άνω-κάτω στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Περιβάλλοντος του Κόμματος (σκεφθείτε και να μην μετείχαν του συγκεκριμένου τομέα), δίνοντας μάχη υπέρ των ψηφοφόρων που διαθέτουν ιδιοκτησίες – πώς άραγε; - σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι δεν δέχθηκαν ούτε την συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία όσοι ενδιαφέρονται να χτίσουν θα μπορέσουν να εκδώσουν άδειες μέχρι την ψήφιση του νόμου, αλλά μετά δικαίωμα να χτίσουν θα έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες δέκα στρεμμάτων.
Κατά την συζήτηση του θέματος, επιτέθηκαν στην υπουργό, μίλησαν για.....

Αποζημίωση σε 90 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (17/2011) εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπέρ των οποίων επιδίκασε αποζημίωση ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ για μισθούς και επιδόματα που δεν τους έχουν καταβληθεί από το Μάιο του 2010 έως σήμερα.
Στο δικαστήριο (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) προσέφυγαν 90 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, στρεφόμενοι κατά της εταιρείας «Ναυπηγεία ΑΕ», την οποία κατηγορούν ότι δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την καταβολή μισθών, επιδομάτων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους.....

Reuters: Το γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα θα προκαλούσε ράλι των ομολόγων, λένε οι traders


Οι πληροφορίες της Die Zeit για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μπορεί να διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, όμως, εάν αληθεύουν, θα οδηγήσουν στη μείωση των spreads όχι μόνο των ελληνικών ομολόγων αλλά και των υπόλοιπων της περιφερειακής Ευρωζώνης, δηλώνουν traders στο Reuters.
Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας έγραφε ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις πιστώσεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (με ελκυστικό επιτόκιο, όπως ανέφερε) για να επαναγοράσει τα ομόλογά της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη δέσμευση της Αθήνας να εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα, δηλαδή θα μειώνουν το έλλειμμα και το χρέος.....