ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιβάλλουν πρόστιμα εκατ. που … δεν εισπράττονται ποτέ !

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβάλλει την πολύ μεγάλη αύξηση στις επιβληθείσες ποινές, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όχι μόνο διαψεύδουν στην ουσία αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση και την «προπαγανδιστική» στρατηγική της, καθώς δείχνουν ότι τα ποσά που τελικώς εισπράττονται αντιστοιχούν σε όχι περισσότερο από το… 3% !
Η εικόνα μηδαμινής είσπραξης των προστίμων σχηματίζεται από τις εγγραφές του κρατικού προϋπολογισμού:
Το 2010, τον πρώτο στην ουσία χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και που σύμφωνα με την «προπαγανδιστική» στρατηγική της κυβέρνησης επιβλήθηκε ένα «συμμάζεμα» των κρατικών μηχανισμών και των οικονομικών μεγεθών, οι συνολικές εισπράξεις από πρόστιμα εκτιμάται ότι έφτασαν περίπου στα 211 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό, σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, εμφανίζεται …μειωμένο έναντι του αντίστοιχου του 2009 κατά 11,3%.
Να σημειωθεί ότι στο κονδύλι των 211 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται τα πρόστιμα που επέβαλαν οι εφορίες για άμεσους και έμμεσους φόρους όπως και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ). Περιλαμβάνονται επίσης τα πρόστιμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, των διοικητικών δικαστηρίων, των τελωνείων αλλά και του λιμενικού.
Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα της κατάρρευσης είσπραξης των επιβαλλόμενων προστίμων αξίζει να τονιστεί ότι το 2010, μόνο από το ΣΔΟΕ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους…. πέντε δισ. ευρώ!
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ανώτερο στέλεχος των ελεγκτικών αρχών «Γέμισαν τα δημόσια ταμεία από… πρόστιμα του αέρα»…..
politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου