ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ποινή θανάτου για τον εκτελεστή

ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Την ποινή του θανάτου επέβαλε δικαστήριο της Αιγύπτου στον 39χρονο που σκότωσε έξι χριστιανούς κόπτες και έναν αστυνομικό το βράδυ των κοπτικών Χριστουγέννων στο Ναγκ Χαμάντι, καθώς η ένοπλη βία μεταξύ της μουσουλμανικής πλειοψηφίας και της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα, κλιμακώνεται.
Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή του θανάτου στον Μοχάμεντ Αχμέντ Χουσείν γνωστό με το ψευδώνυμο Χαμάν Καμούνι, για φόνο από πρόθεση και τώρα - όπως προβλέπει η νομοθεσία- η απόφαση θα σταλεί για επικύρωση στον ανώτατο μουφτή, επικεφαλής των θρησκευτικών αρχών της χώρας. Ωστόσο πρόκειται για μία μάλλον τυπική διαδικασία και η θανατική ποινή θα επικυρωθεί.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους δύο συνεργούς του Χουσεΐν, καθώς βοήθησαν στην φονική επίθεση το δράστη και κατείχαν τον οπλισμό, αλλά η ποινή τους θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.
Οι Χριστιανοί Κόπτες αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου των 80 εκ. μουσουλμάνων και η θρησκευτική βία κλιμακώνεται, από αντιθέσεις που πολλές φορές έχουν αφετηρία την ιδιοκτησία της γης και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας.....
αστυνομικός, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα πυροβόλησε και σκότωσε έναν χριστιανό, μέσα σε τρένο στην πόλη Σαμαλούτ και θα δικαστεί για φόνο εκ προμελέτης.
Την Πρωτοχρονιά μία έκρηξη βόμβας έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους και τον τραυματισμό δεκάδων. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ήταν η σοβαρότερη επίθεση εναντίον θρησκευτικής ομάδας, στην νεότερη ιστορία της Αιγύπτου.
Τόσο η επίθεση αυτή όσο και η δολοφονίες στο Ναγκ Χαμάντι - μια κωμόπολη κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ- πυροδότησαν μεγάλης έκτασης διαδηλώσεις από τους χριστιανούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου