ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Reuters: Το γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα θα προκαλούσε ράλι των ομολόγων, λένε οι traders


Οι πληροφορίες της Die Zeit για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μπορεί να διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, όμως, εάν αληθεύουν, θα οδηγήσουν στη μείωση των spreads όχι μόνο των ελληνικών ομολόγων αλλά και των υπόλοιπων της περιφερειακής Ευρωζώνης, δηλώνουν traders στο Reuters.
Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας έγραφε ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιτρέψει στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις πιστώσεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (με ελκυστικό επιτόκιο, όπως ανέφερε) για να επαναγοράσει τα ομόλογά της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη δέσμευση της Αθήνας να εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα, δηλαδή θα μειώνουν το έλλειμμα και το χρέος.....

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Γερμανοί θέλουν το σχέδιο θα είναι μέρος του νέου πακέτου για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης που θα συμφωνηθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου.
Οι traders απέδιδαν τη σημερινή συρρίκνωση των spreads σε αυτό το δημοσίευμα, ερμηνεύοντάς το σαν ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. «Εάν τελικά αποφασίσουν να το προχωρήσουν, θα είναι ένα τεράστιο σήμα για τις περιφερειακές χώρες», είπε ένας από αυτούς στο Reuters.
«Όλες οι περιφερειακές χώρες υπερ-αποδίδουν όσο το δυνατόν περισσότερο», πρόσθεσε.
Πραγματικά, τα spreads των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών συρρικνώθηκαν κατά περίπου 10 μονάδες βάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου