ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία από τη Morgan Stanley

Έπειτα απο την αναθεώρηση της Morgan Stanley τον Αύγουστο του 2011 για μειωμένη παγκόσμια ανάπτυξη τo επόμενο έτος μειώνει επιπλέον τη πρόβλεψή της για το παγκόσμιο GDP του 2012 από 3,8% στο 3,5% το οποίο ρίχνει το GDP χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Η μεγαλύτερη προς τα κάτω αναθεώρηση της Morgan Stanley αφορά την Ευρώπη η οποία εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης. Για τις ΗΠΑ η άποψη της Morgan Stanley είναι αναιμική ανάπτυξη 2% για το 2012, υπο την προυπόθεση ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει τα βοηθητικά δημισιονομικά μέτρα και για τον επόμενο χρόνο. Οι αναδυόμενες αγορες αναμένεται να παρουσιάσουν μειωμένη ανάπτυξη από το 6,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη στο 5,7%.

Από το καλοκαίρι του 2011 και έπειτα με την....
κρίση στην αγορά ομολογων και την ανύπαρκτη επάνοδο των αγορών η οικονομία οδηγήθηκε σε κρίση εμπιστοσύνης ανταγωνισμού και χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής και από τις 2 πλευρές του Ατλαντικού. Η κρίση των υποτιμήσεων των ομολόγων και των κρατών μόλις ξεκίνησε να δείχνει το άσχημο πρόσωπο της. Οι επερχόμενες αποφάσεις στις ΗΠΑ και Ευρώπη είναι το κλειδί της οικονομίας για το 2012.

 Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley για το 2012 προβλέπει πως οι ευρωπαικές κυβερνήσεις θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς μία οικονομική ένωση που θα οδηγήσει τις αγορές σε σταθερότητα κ ανάπτυξη. Όσον αφορά τις ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν τα μέτρα βοήθειας των αγορών και το 2012. Οι παραπάνω υποθέσεις έπειτα από όσα έχουν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες ίσως φαίνονται υπεραισιόδοξες. Με αποτυχία των παραπάνω η Morgan Stanley επισημαίνει πως η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε βαθιά ύφεση με ρυθμούς ανάπτυξης για το 2012 κάτω του 2,5% όπου είναι και το όριο κάτω από το οποίο θεωρείται ότι βρισκόμαστε ύφεση.

 Η Morgan Stanley εκτιμά πως η Ευρωπαική Κεντρική Τραπεζα θα κόψει τα ευρωπαικά επιτόκια στο 0,5% και θα προχωρήσει σε νέα μεγαλύτερη εξαγορά ομολόγων επίσης εκτιμά ακόμα πως η FED να συνεχίσει το QE3 την ανοιξη του 2012 και η Τραπεζα της Αγγλιας θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές GILTS τον Φεβρουάριο. Εχοντας κατά νού τις κεντρικές τράπεζες αναδυόμενων αγορών, με εξαίρεση την Ινδία και τη Βραζιλία, η MorganStanley προβλέπει ότι θα παραμείνουν απρόθυμες σε επιθετικές πολιτικές.
http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου