ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Tυχόν επιμήκυνση θα φέρει «νέα μνημόνια»

υχόν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ «θα φέρει νέα μνημόνια, νέα πιο αυστηρά μέτρα και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη στους δανειστές μας, οι οποίοι θα κερδίσουν από το αυξανόμενο επιτόκιο».
Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη σύνοδο της νέας εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), για πρώτη φορά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.
«Τέτοιες επιλογές δεν λύνουν το πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι επιλογές που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, είναι αυτές της ριζικής ανατροπής του πλαισίου και αναδιάρθρωσης του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιλογές που μπορούν να δώσουν πνοή και ζωή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Αυτές τις επιλογές θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με σθένος ως ευρωπαϊκή αριστερά, τόσο στο σύνολο της Ευρώπης, όσο και στη χώρα μας που σήμερα αποτελεί το πειραματόζωο των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων σχεδίων», κατέληξε, στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου