ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακόμη η Ελλάδα»

Ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αθήνα«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» υπογράμμισε την Παρασκευή ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, αποκλείοντας πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε με θάρρος τις προκλήσεις της κρίσης. Νωρίτερα, ο κ. Μπαρνιέ είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σειρά επαφών έχει και σήμερα στην Αθήνα ο Επίτροπο για θέματα εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπαρνιέ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως "συζητάμε για την ευρωπαϊκή κρίση και τα ζητήματα της εσωτερικής αγοράς και εξηγήσαμε ότι για εμάς, η κρίση αυτή απέδειξε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε μονόδρομος, ούτε λύση. Η μόνη οδός, για να βγούμε από αυτή την κρίση, μια ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της ανάπτυξης".

Μιλώντας την Πέμπτη σε δήλωση του ΙΣΤΑΜΕ ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι οι τράπεζες και όχι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη τους. Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου