ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Λύση τώρα με αναδοχή, ζήτησαν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς από τον Γ Παπακωνσταντίνου

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ του ζήτησαν να λύσει το πρόβλημα τώρα, πριν οδηγηθούμε σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που θα αναγκάσει το δημόσιο να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους εντόκως και εις το πολλαπλάσιο.
“Συνεργαστείτε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ακούστε τις προτάσεις μας για να δοθεί λύση τώρα. Λύση είναι μόνο η αναδοχή”. Ο υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του και τόνισε ότι θα συζητήσει άμεσα το θέμα με τον υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη ενώ έδωσε την υπόσχεση για συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, όπου επισημαίνεται οτι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζημιωθέντων από ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κ. Θεοχάρης Πετρίδης και ο οργανωτικός γραμματέας κ. Νίκος Κεχαγιάογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ είχαν την παραπάνω συνομιλία με τον υπουργό.
Με το πέρας της ομιλίας του κ. Μπαρνιέ στην πιο πάνω εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα για τρεις ερωτήσεις. Την μία από αυτές διατύπωσε ο.....
κ. Κεχαγιάογλου προς τον κ. Παπακωνσταντίνου ενώ την έθεσε υπόψη και του κ. Μπαρνιέ: “Είναι σημαντική η πρωτοβουλία σας για εποπτεία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όμως στην Ελλάδα εξαιτίας της ελλιπούς εποπτείας κατέρρευσε η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και το κύρος ολόκληρου του θεσμού. Τι σκοπεύετε να κάνετε κ. υπουργέ για να λυθεί αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα”;
Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπήρξε έλλειμμα εποπτείας και ότι “είχαμε σαν κυβέρνηση να αντιμετωπίσουμε ένα δίλημμα: να καλύψουμε πλήρως τους ασφαλισμένους κάτι που θα έδινε την αίσθηση στην αγορά ότι οι κακές επιχειρηματικές επιλογές δικαιώνονται ή να προχωρήσουμε σε μία ρύθμιση ώστε να αποζημιωθούν έστω και κατά ένα μέρος οι ασφαλισμένοι δημιουργώντας παράλληλα ένα σύστημα που θα ενοποιήσει τους εποπτικούς μηχανισμούς των τραπεζών και των ασφαλιστικών αναθέτοντας την εποπτεία στην Τράπεζα της Ελλάδος”.
asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου