ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

14χρονος κρεμάστηκε στο κελί του αφού πρώτα είχε βασανιστεί απο τους φύλακες

'Eνας 14χρονος νεαρός Βρετανός
O Adam Rickwood, ένας 14χρονος νεαρός Βρετανός, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του από το προσωπικό του κέντρου ασφαλής κατάρτισης County Durham στο Hassockfield.

Ο έφηβος από το Burnley, ο οποίος είχε ιστορικό ψυχικών προβλημάτων υγείας, και ήταν εθισμένος στο ποτό και τα ναρκωτικά, είχε προηγουμένως χτυπηθεί στο κεφάλι από το προσωπικό που χρησιμοποιεί μια αμφιλεγόμενη διαδικασία περιορισμού .Ώρες αργότερα ,μετά την επίθεση, μεταξύ 23:45 και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 9 Αυγούστου 2004, το σώμα του Αδάμ βρέθηκε κρεμασμένο στο δωμάτιο-κελί.

Το 2007 μετά το κλείσιμο της έρευνας ο θάνατος του δηλώθηκε αυτοκτονία, αλλά σύμφωνα με τον βοηθό αναπληρωτή ιατροδικαστή Τζέρεμι Φρίντμαν ο οποίος ηγείται της δεύτερης έρευνας για τον θάνατό του εφήβου δεν είχαν αποκαλυφθεί πλήρως όλα τα γεγονότα.
Ο Φρίντμαν ανέφερε ότι δεν είχε αποκαλυφθεί στους ενόρκους της δίκης ότι το προσωπικό της φυλακής χρησιμοποιούσε ανορθόδοξες μεθόδους συμμόρφωσης των νεαρών κρατουμένων , όπως αυτή που ανάγκασε τον νεαρό Adam να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.....
ώρες πριν από το θάνατό του, στις 6 το απόγευμα, ο Adam είχε εμπλακεί σε μια φιλονικία με το προσωπικό της φυλακής ανηλίκων που τον διέταξε να επιστρέψει στο κελί του.


Όταν ο Adam αρνήθηκε να επιστρέψει στο κελί του και προχώρησε σε καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο της φυλακής. Ο νεαρός μεταφέρθηκε δια της βίας στο κελί του από τέσσερις φύλακες όπου και τον κρατούσαν με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά. Ένας από τους φύλακες φοβούμενος ότι ο νεαρός θα του δάγκωνε τα δάχτυλα τον έπιασε από την μύτη για να το ελέγξει όπως ανέφερε στην απολογία , μέθοδος την οποία σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κρατουμένων την χρησιμοποιούσαν συχνά. Αποτέλεσμα της ανορθόδοξης μεθόδου ελέγχου ήταν να τραυματιστεί ο νεαρός άσχημα στην μύτη.

Ο κ. Freedman δήλωσε ότι οι ένορκοι στην προηγούμενη δίκη δεν γνώριζαν «τρία σημαντικά πράγματα».
Πρώτον ότι ο Αdam μεταφέρθηκε εκτός προαυλίου με την βία και με ανορθόδοξο και παράνομο τρόπο.
Δεύτερον, δεν ενημερώθηκαν ότι η χρήση της Φυσικής Ελέγχου Φροντίδας (PCC), που ελήφθησαν τον στο κελί του, υπό τις συνθήκες αυτές ήταν υπερβολικά βίαιες και παράνομες.
Και τρίτον, δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι η χρήση της τεχνικής της απόσπασης με την πίεση της μύτης είναι παράνομη.

Δίνοντας αποδεικτικά στοιχεία κατά την ανάκριση, στα γραφεία του δικαστηρίου στην πόλη Easington, η μητέρα του νεαρού κ. Pounder δήλωσε: «Η επίθεση που Adam δέχτηκε στο Hassockfield - αν είχε γίνει γνωστή τώρα οι υπεύθυνοι θα είχαν συλληφθεί και θα ήταν στην φυλακή. Ποίος νόμος δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να συμπεριφέρεται έτσι σε ένα παιδί και ειδικά όταν πρέπει να το προστατεύουν αντί να βιαιοπραγούν εναντίον του» και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «Ξέρω ότι ο γιος μου δεν ήταν άγγελος, είχε τα προβλήματά του. Αλλά αν του είχα επιτεθεί εγώ ή εσείς τότε σίγουρα θα καταλήγατε στα δικαστήρια.
Το δικαστήριο το οποίο αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, συνεχίζεται.
http://www.7news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου