ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Μαύρα» τα βλέπουν οι Έλληνες στην αγορά εργασίας

Την πρωτιά στην απαισιοδοξία ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες παίρνουν οι Έλληνες που υποστηρίζουν ότι τα χειρότερα της κρίσης έρχονται στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 75% των Ελλήνων απάντησε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση έρχονται, ενώ μόλις το 22% απάντησε ότι τα προβλήματα κορυφώθηκαν.

Ωστόσο στην ερώτηση ποιος μπορεί να αναλάβει θετικές ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση οι Έλληνες δεν επέλεξαν το ΔΝΤ αλλά την Ε.Ε. σε ποσοστό 37%. Πάντως και σε αυτή την ερώτηση η Ελλάδα έρχεται πρώτη, ανάμεσα σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, στην «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Ε.Ε. και ακολουθεί η Βουλγαρία με 36% και η Πολωνία με 35%.

Βέβαια, παρά την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις ικανότητες της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την κρίση,λ οι Έλληνες κρίνουν αυστηρά τις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα το 71% των Ελλήνων απάντησε ότι η Ε.Ε. έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Την άποψη αυτή αποδέχονται τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες: η Ισπανία με ποσοστό 58%, η Βρετανία με 54% και η Γαλλία με 51%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου