ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Λύση με διαπραγματεύσεις

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Τον γόρδιο δεσμό των διοδίων προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση, που αναμένεται να επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στη Βουλή, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει διάλογος με τις19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε βασικών εθνικών αξόνων, καθώς και τις 26 τράπεζες που δανειοδοτούν τους ιδιώτες και το Δημόσιο.

Ο υφυπουργός είπε ότι θα υπάρξει λύση στις αδικίες, που πράγματι υπάρχουν, ειδικά για τις περιοχές πέριξ των τοπικών σταθμών, αλλά και για την επίτευξη μιας σωστής πολιτικής πληρωμής βάσει των χιλιομέτρων που διανύει ένας οδηγός, αλλά και μίας εκπτωτικής πολιτικής για τις συχνές διελεύσεις, θα είναι το ηλεκτρονικό διόδιο.

Παράλληλα, με αφορμή τα γεγονότα με πρωταγωνιστή το δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, επανέλαβε ότι θα.....
παραταθούν οι κάρτες διέλευσης που έχουν δοθεί στους κατοίκους γύρω από τους σταθμούς Αγ. Τριάδας και Πελασγίας, έως ότου ολοκληρωθούν οι παράπλευροι δρόμοι που είναι υποχρέωση του Δημοσίου και όχι των παραχωρησιούχων.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι τα περί των αυξήσεων των διοδίων στην αρχή κάθε έτους και με την ολοκλήρωση κάποιων τμημάτων των έργων, προβλέπονται από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης που καταρτίστηκαν και ψηφίστηκαν από τη Βουλή το 2007.

Ειδικά για τις τρεις οδούς "Αιγαίον", "Νέα Οδός" και "Ολυμπία Οδός" ο υφυπουργός είπε ότι είναι τρεις συμβάσεις που δεν έχουν εγγύηση του Δημοσίου για τα τριάντα χρόνια παραχώρησης, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν πάρει όλα τα ρίσκα οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι.

Αύριο το πρωί, χωρίς να προσδιορίζουν την ώρα, μέλη του ΠΑΜΕ Πελοποννήσου θα προχωρήσουν σε κατάληψη των διοδίων, σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητοδρόμου Ανατολικής Πελοποννήσου, ανοίγοντας της μπάρες για ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου