ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΑΣ

Καθαρίστε γρήγορα και εύκολα τη λερωμένη οθόνη σας. Πατήστε εδώ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με Παπούλια και αναφορές σε «άριστο κλίμα»

Στο άριστο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο την Δημοκρατίας.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας εστίασε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διμερείς σχέσεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Σημείωσε παράλληλα ότι ενώ «όλοι μιλούν για τον ενεργειακό τομέα», ο ίδιος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα. Στον τομέα αυτό πρόσθεσε το Ισραήλ, «έχει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία, αλλά και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας».

Απαντώντας ο κ. Λίμπερμαν επεσήμανε ότι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα του μετέφεραν ότι δεν θυμούνται ποτέ στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο χωρών να έφτασαν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε και τις καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εβραϊκή κοινότητα. Σε ό,τι αφορά τέλος τα αγροτικά θέματα, ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι και εκείνον τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ενώ δήλωσε λάτρης του ελαιολάδου της Καλαμάτας
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου